Ανοσία έως οκτώ μήνες από το «κοκτέιλ» αντισωμάτων της Regeneron

Must Read

Το «κοκτέιλ» αντισωμάτων που ανέπτυξε η Regeneron ως φάρμακο κατά του Covid-19 μειώνει κατά 81,6% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό για δύο έως οκτώ μήνες από τη χορήγησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής τελικού σταδίου έδειξαν πως η θεραπεία αντισωμάτων RECEN-COV έχει τη δυνατότητα να παράσχει μακράς διάρκειας ανοσία στη μόλυνση από τον Covid-19, δήλωσε ο Μάιρον Κόεν, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών για μονοκλωνικά αντισώματα στο Δίκτυο Πρόληψης του Covid-19 για Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ για την Υγεία. Η ανοσία αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια.

Η θεραπεία έχει δείξει προηγουμένως μείωση κατά 81,4% του κινδύνου στη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη χορήγησή της. Τα αποτελέσματα της νέας κλινικής δοκιμής με την οποία ολοκληρώνεται η έρευνα για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου ήταν ακόμη καλύτερα, καθώς η προστασία από τον Covid-19 έφτασε το 81,6% μέχρι και οκτώ μήνες μετά τη χορήγηση της RECEN-COV.

Στη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης δεν σημειώθηκαν νοσηλείες για τον Covid-19 στην ομάδα της REGEN-COV, όμως στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο (placebo) καταγράφηκαν έξι τέτοια συμβάντα, ανέφερε η Regeneron. Το φάρμακο έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ για χορήγηση σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This