Eπαναστατική θεραπεία κατά του Αλτσχάιμερ με μετάγγιση αίματος από δρομείς

Must Read

Ελπίδα σε όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ δίνει έρευνα από τη Νορβηγία, η οποία εξετάζει κατά πόσο η μετάγγιση αίματος από δρομείς σε ασθενείς μπορεί να αποτελέσει νέα επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της νόσου.

Με βάση τα στοιχεία από παλαιότερες μελέτες διαφόρων πανεπιστημίων, οι ερευνητές του Norwegian University of Science and Technology πιστεύουν ότι, όταν κάποιος τρέχει, ο εγκέφαλός του απελευθερώνει στην κυκλοφορία του αίματος μια σειρά από χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ. Στις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ανανεώνουν τον εγκέφαλο και έχουν προστατευτική δράση σε αυτόν, αλλά θα μπορούσαν και να καθυστερήσουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.

Για να το επιβεβαιώσουν οι ερευνητές στη Νορβηγία, θα κάνουν μετάγγιση αίματος δρομέων σε 60 εθελοντές, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ στα πρώτα στάδιά του. Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή, ηλικίας 50-75 ετών, κάνουν επί 12 μήνες, μια φορά κάθε μήνα, μια μετάγγιση με 200 ml αίματος.

Το αίμα θα έχει ληφθεί από 30 εθελοντές 18-40 ετών, οι οποίοι πρώτα θα έχουν τρέξει σε κυλιόμενο τάπητα «μέχρι να εξαντληθούν», έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η απελευθέρωση των επιθυμητών ουσιών στην κυκλοφορία του αίματός τους. Μετά την πάροδο του 12μήνου οι εθελοντές θα παρακολουθηθούν για πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This