Μπιλ Γκέιτς: Η θνησιμότητα του κορωνοϊού θα μειωθεί, εκτός εάν…

Αιφνιδιαστική παρέμβαση του δισεκατομμυριούχου για την πορεία της πανδημίας

Must Read

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς ισχυρίστηκε ότι οι θάνατοι και οι λοιμώξεις από τον Covid-19 μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης το επόμενο έτος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και οι θεραπείες βελτιώνονται, εκτός και αν εμφανιστεί μια νέα, πιο θανατηφόρα παραλλαγή.

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε μια διαδικτυακή συνέντευξη στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι τα εμβόλια, η φυσική ανοσία και οι λαμβανόμενες από του στόματος θεραπείες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «το ποσοστό θνησιμότητας και σοβαρής νόσησης θα πρέπει να μειωθούν δραματικά».

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος ήταν λαλίστατος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε ότι τα ζητήματα σχετικά με την ικανότητα παραγωγής εμβολίων είναι πιθανό να αντικατασταθούν από προκλήσεις έναντι πιθανών προβλημάτων στη διανομή αλλά και ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης! Το τελευταίο σκέλος στις δηλώσεις του προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, διότι ήδη πολλές χώρες επιβάλλουν την ενισχυτική δόση σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρξει μείωση της ζήτησης;

Διευκρίνησε μάλιστα ότι μένει να φανεί πόση ζήτηση θα υπάρξει για εμβόλια κατά του Covid-19 σε μέρη όπως η Υποσαχάρια Αφρική.

Ζητώντας περισσότερη προσπάθεια για την εξάλειψη της γρίπης, ο Γκέιτς ισχυρίστηκε ότι τα ποσοστά και οι θάνατοι του Covid-19 θα πέσουν πιθανώς κάτω από αυτά της γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, εκτός και αν εμφανιστούν περισσότερες θανατηφόρες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη εμβολίων και στην επιτήρηση του ιού, καλώντας για μια παγκόσμια απάντηση στην πανδημία Covid-19. Το ίδρυμα έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη και διανομή δυνητικά σωτήριων εμβολίων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η γρίπη σκοτώνει έως και 650.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας στα τέλη του 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This