Παγκόσμιο σχέδιο για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

Must Read

Την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια διεθνή συμφωνία, με σκοπό την αποτροπή και τον έλεγχο μελλοντικών πανδημιών, συμφώνησε να αχίσει άμεσα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται για τη μάχη κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Μια τέτοια συμφωνία που ενισχύει τα μέτρα κατά των πανδημιών αναμένεται να είναι έτοιμη τον Μάιο του 2024, καλύπτοντας θέματα από τον διαμοιρασμό δεδομένων και την αλληλούχηση του γονιδιώματος αναδυόμενων ιών μέχρι τη δίκαιη διανομή εμβολίων και φαρμάκων που προέρχονται από έρευνα.

Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει σε πρώτο χρόνο τη δημιουργία ενός «διακυβερνητικού οργάνου», το οποίο θα συντάξει και θα διαπραγματευτεί μια συνθήκη, μια συμφωνία ή ένα άλλο διεθνές όργανο του ΠΟΥ για την πρόληψη, την προετοιμασία και την απόκριση απέναντι στις πανδημίες. Μια ενδιάμεση έκθεση αναμένεται τον Μάιο του 2023, την οποία θα ακολουθήσουν τα συμπεράσματα τον Μάιο του 2024.

Η απόφαση, με τίτλο «Ο κόσμος μαζί», εγκρίθηκε, με συναίνεση, σε μια ειδική συνέλευση των 94 χωρών-μελών του οργανισμού υγείας του ΟΗΕ, προκαλώντας ένα ξέσπασμα χειροκροτημάτων στο τέλος της τριήμερης συνόδου. «Η έγκριση αυτής της απόφασης είναι λόγος για γιορτή και λόγος για ελπίδα που χρειαζόμαστε όλοι» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους σε μια σύνοδο των υπουργών Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This