Ο Covid-19 έβγαλε και φέτος «νοκ άουτ» τη γρίπη

Must Read

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Covid-19 «σκότωσε» τη γρίπη, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από τη Βρετανία.

Ο ιός της γρίπης, ο οποίος σε φυσιολογικές συνθήκες ευθυνόταν για εκατοντάδες νοσηλείες, αναμενόταν να αποτελέσει ακόμη ένα crash test για τα επιβαρυμένα από τον κορωνοϊό εθνικά συστήματα υγείας παγκοσμίως.

Ο φόβος αυτός ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο, έπειτα από αναφορά της βρετανικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, που προειδοποιούσε ότι υπήρχε κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους έως και 60.000 άνθρωποι στη Βρετανία κατά τη χειμερινή σεζόν, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τον συνήθη μέσο όρο, που κυμαίνεται μεταξύ 10.000-25.000 ατόμων ετησίως.

Ενας από τους λόγους πίσω από την τόσο δυσοίωνη πρόβλεψη ήταν τα εξαιρετικά χαμηλά καταγεγραμμένα κρούσματα γρίπης το 2020, γεγονός που σήμαινε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού είχε αναπτύξει ανοσία. Η Βρετανία προχώρησε λοιπόν σε ένα από τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα ενάντια στη γρίπη στην ιστορία της, προσφέροντας το αντιγριπικό εμβόλιο σε 35.000.000 πολίτες.

Αν και πλησιάζουμε στα τέλη Δεκεμβρίου, το «γιγάντιο κύμα» γρίπης δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του. Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, τα κρούσματα γρίπης την περασμένη εβδομάδα ήταν τέσσερις φορές χαμηλότερα από τα κρούσματα που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο το 2019, με μόλις τρεις «ύποπτες» περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This