Και οι ακτίνες Χ στη μάχη για τη διάγνωση της Covid-19!

Αποδείχτηκε ότι υπάρχει δυνατότητα να ανιχνεύουν ταχύτερα τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τα μοριακά τεστ

Must Read

Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ακτίνες Χ θα μπορούσαν σύντομα να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ (PCR) στην ανίχνευση της Covid-19, καθώς έχουν τη δυνατότητα ακριβούς διάγνωσης σε ποσοστό 98%.

Ειδικοί του πανεπιστημίου της Δυτικής Σκοτίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Ναίμ Ραμζάν και τη συμμετοχή του Eλληνα επιστήμονα Στάμου Κατσιγιάννη, ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε περιόδους που αργούσαν τα αποτελέσματα των τεστ PCR. Το πρόγραμμά τους αποδείχτηκε ότι μπορούσε να ανιχνεύσει ταχύτερα τον κορωνοϊό σε σύγκριση με τα μοριακά τεστ, που απαιτούν αναμονή τουλάχιστον δύο ωρών μέχρι να βγάλουν αποτέλεσμα. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη ακτινογραφίας θώρακος.

Εν συνεχεία, μέσω αλγόριθμου γίνεται ανάλυση και σύγκριση της ακτινογραφίας με μια βάση δεδομένων αποτελούμενη από τουλάχιστον 3.000 απεικονίσεις ασθενών με Covid-19, ασθενών με πνευμονία και υγιών ατόμων και βγαίνει διάγνωση. Η τεχνική αυτή αποδείχτηκε κατά 98% ακριβής, και οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα βοηθήσει μελλοντικά γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Υπήρχε από καιρό η ανάγκη ενός γρήγορου και αξιόπιστου εργαλείου ανίχνευσης της Covid-19 και αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο με την έλευση της μετάλλαξης Ομικρον», ανέφερε ο Ραμζάν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η τεχνολογία που ανέπτυξαν θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This