Θεσσαλονίκη: Συναγερμός – Ξανά αυξητικές οι τάσεις στο ιικό φορτίο

Προβληματισμός από τα λύματα

Must Read

Ανοδική τάση καταγράφεται στο ιικό φορτίο τηςΘεσσαλονίκης στις πρόσφατες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από μία περίοδο δύο εβδομάδων με μικρές διακυμάνσεις μεταξύ των μετρήσεων, όπου υπήρξε σταθεροποίηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊόυ σε υψηλό επίπεδο, τις τελευταίες μέρες φαίνεται μία σταδιακή περαιτέρω αύξησή του.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 31/01/2022 και της Τρίτης 01/02/2022 είναι:

Αυξημένη (+29%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 29/01/2022 και της Κυριακής 30/01/2022.

Σταθερή (+4%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 24/01/2022 και Τρίτης 25/01/202.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του συνολικού αριθμού των μολυσμένων ατόμων (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί φορείς) με βάση τη μεθοδολογία που έχει δημοσιεύσει η Ομάδα του ΑΠΘ (εδώ), ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Θοδωρής Καραπάντσιος δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Τις τελευταίες ημέρες τα ενεργά καταγεγραμμένα κρούσματα, που εκκρίνουν ιικό φορτίο στα λύματα, εκτιμώνται περίπου στις 31.000. Τα συνολικά μολυσμένα άτομα -καταγεγραμμένα και μη καταγεγραμμένα, συμπτωματικοί και μη- είναι περίπου 53.000. Από αυτά περίπου 5.000 άτομα νοσούν με το στέλεχος Δέλτα, ενώ περίπου 48.000 άτομα νοσούν με το στέλεχος Όμικρον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This