Οι έγκυοι με κορωνοϊό κινδυνεύουν με επιπλοκές στην κύηση

Must Read

Οι έγκυοι που κολλούν τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 αντιμετωπίζουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές κατά την κύηση, σε σχέση με όσες εγκύους δεν έχουν μολυνθεί με τον ιό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τόρι Μετζ, του Πανεπιστημίου της Γιούτα, στην έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «JAMA» ανέλυσαν στοιχεία για 14.104 γυναίκες που είχαν εισαχθεί σε 17 αμερικανικά ιατρικά κέντρα. Από αυτές, οι 2.350 είχαν διαγνωστεί θετικές για κορωνοϊό στη διάρκεια της κύησης. Πάνω από το 13% από αυτές εμφάνισε επιπλοκές έναντι 9% όσων δεν είχαν κορωνοϊό, ενώ και τα πέντε περιστατικά θανάτου μητέρας που καταγράφηκαν, συνέβησαν σε εγκύους με κορωνοϊό.

Σε σύγκριση με όσες είχαν ήπια έως καθόλου συμπτώματα Covid-19, οι έγκυοι με μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα της λοίμωξης είχαν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν στη συνέχεια σοβαρές επιπλοκές κύησης, όπως εκλαμψία, σοβαρή υπέρταση, αιμορραγία, νεφρική ανεπάρκεια, βλάβη οργάνων, σήψη, ενδομητρίτιδα. Οι έγκυοι με μέτρια έως βαριά συμπτώματα Covid-19 είχαν ακόμη σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο (45% έναντι 32%) να γεννήσουν με καισαρική. Δεν ίσχυε το ίδιο για τις ασυμπτωματικές με κορωνοϊό και εκείνες με ήπια μόνο συμπτώματα.

Η μόλυνση από κορωνοϊό επίσης αύξανε σημαντικά τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό (27% έναντι 14%) και εισαγωγή του νεογνού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς επίσης για αποβολή ή θνησιγένεια (3,5% έναντι 1,8%).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This