Τεστ εντοπίζει τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του προστάτη

Must Read

Χιλιάδες άντρες μπορεί να γλιτώσει από μη απαραίτητες αντικαρκινικές θεραπείες νέο διαγνωστικό τεστ που ανέπτυξαν γιατροί στη Βρετανία, καθώς βοηθάει στον εντοπισμό των πιο επιθετικών μορφών του καρκίνου του προστάτη.

Ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχωρίσουν τους ακίνδυνους όγκους στον προστάτη από τους εξαιρετικά επιθετικούς καρκίνους. Η δυσκολία είναι ακόμη μεγαλύτερη στα πρώτα στάδια του σχηματισμού των όγκων στον προστάτη. Αυτό έχει ως συνέπεια να υποβάλλονται προληπτικά σε αντικαρκινική θεραπεία όλοι οι άντρες στους οποίους εντοπίζονται όγκοι στον προστάτη. Η ερευνητική ομάδα του δρα Nikita Sushentsev εξηγεί ότι σε μερικούς άντρες οι όγκοι στον προστάτη μπορεί να οδηγήσουν στον θάνατο, καθώς αναπτύσσονται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ σε άλλους μεγαλώνουν πολύ αργά και ουσιαστικά δεν αποτελούν κίνδυνο.

Οι ερευνητές κατάφεραν να διαχωρίσουν τα δύο είδη όγκων υπολογίζοντας πόσο ενεργός είναι κάθε όγκος. Σε αυτό τους βοήθησε η ανακάλυψη ότι όσο πιο ενεργός είναι ένας όγκος τόσο πιο πολύ γαλακτικό οξύ παρήγε. Το διαγνωστικό τεστ που δημιούργησαν βασίζεται σε μια ουσία που φέρει μία μη ραδιενεργό μορφή του άνθρακα (άνθρακας 13) και χορηγείται με ένεση στα αγγεία κοντά στον όγκο του προστάτη. Οσο πιο πολύ άνθρακα 13 απορροφάει ο όγκος τόσο πιο ενεργός και συνεπώς πιο επιθετικός είναι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This