Η ατμοσφαιρική μόλυνση «χτυπά» το σπέρμα»

Ενισχύει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Must Read

Τα προβλήματα γονιμότητας συνδέονται ευθέως με την ατμοσφαιρική μόλυνση, όπως προκύπτει και από νέα έρευνα που δείχνει ότι άνδρες που ζουν σε πόλεις με υψηλά επίπεδα μόλυνσης έχουν πιο αδύναμο σπέρμα. Κινέζοι ερευνητές, που ανέλυσαν τα σπερματοζωάρια από σχεδόν 34.000 άνδρες, πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης θα αποδειχθεί λύση για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Οι άνδρες που ελέγχθηκαν προέρχονταν από 130 πόλεις της Κίνας και όλοι τους είχε χρειαστεί να απευθυνθούν σε κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης με τις συντρόφους τους. Σχεδόν οι μισοί από τους άνδρες ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και το ένα τέταρτο ήταν καπνιστές, παράγοντες που φαίνεται να επιδρούν στην ποσότητα του σπέρματος. Η μόλυνση ωστόσο δεν φαίνεται να επιδρά στην ποσότητα, αλλά και στην κινητικότητά του.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με το πόσο μολυσμένη ήταν η ατμόσφαιρα στις πόλεις από τις οποίες προέρχονταν. Οσοι προέρχονταν από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη μόλυνση είχαν κατά μέσο όρο 52% κινητικότητα στο σπέρμα τους, ενώ σε όσους ζούσαν στις πόλεις με τη λιγότερη μόλυνση το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 60%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους «δείχνουν ότι μέτρα για τη μείωση στην έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της ανδρικής γονιμότητας», καθώς «προηγούμενα στοιχεία έχουν δείξει ότι η έκθεση στη μόλυνση μπορεί να διαταράξει τη σύνθεση πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες για την κινητικότητα του σπέρματος».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This