Η Deltacron ανάμεσά μας

Την παραλλαγή Deltacron του κορωνοϊού επιβεβαίωσαν Γάλλοι ερευνητές

Must Read

Ερευνητές εντόπισαν στη Γαλλία τρία κρούσματα από υβριδικά στελέχη του κορωνοϊού SARS-CoV-2, τα οποία συνδυάζουν γονίδια από τις παραλλαγές Δέλτα και Ομικρον και γι’ αυτό είναι γνωστά ως παραλλαγή Deltacron του κορωνοϊού. Η πρώτη φορά που έγινε ανακοίνωση περί ύπαρξης της Δέλτακρον (Deltacron) ήταν από Κύπριο επιστήμονα. Στη συνέχεια έτεινε να επικρατήσει η γνώμη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοια παραλλαγή και επρόκειτο περί λάθους. Τώρα, όμως, νέα στοιχεία φαίνεται να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή της.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φιλίπ Κολσόν του ιατρικού ινστιτούτου IHU Méditerranée Infection της Μασσαλίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τρεις ασθενείς στη νότια Γαλλία που έχουν μολυνθεί από μια παραλλαγή του κορωνοϊού που συνδυάζει την πρωτεΐνη ακίδα της Ομικρον (υποπαραλλαγή ΒΑ.1) με το «σώμα» της Δέλτα. Αλλα δύο παρόμοια περιστατικά τύπου Deltacron εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρία γενετικών ερευνών Helix, ενώ άλλες ερευνητικές ομάδες έχουν αναφέρει την ανίχνευση ακόμη 12 κρουσμάτων Deltacron στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο έως σήμερα, όλα με πρωτεΐνη ακίδα από την Ομικρον και «σώμα» από τη Δέλτα, ανεβάζοντας έτσι σε 17 τον συνολικό αριθμό τέτοιων υβριδικών λοιμώξεων.

Λόγω των λίγων επιβεβαιωμένων περιστατικών, ο Κολσόν ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί κατά πόσο οι λοιμώξεις Deltacron είναι πιο μεταδοτικές ή προκαλούν πιο σοβαρή νόσο. Ο γενετικός ανασυνδυασμός των ανθρώπινων κορωνοϊών -και όχι μόνο- λαμβάνει χώρα όταν δύο παραλλαγές του ιού μολύνουν το ίδιο κύτταρο. Οταν δύο παραλλαγές, όπως η Δέλτα και η Ομικρον, κυκλοφορούν παράλληλα στον πληθυσμό την ίδια χρονική περίοδο και στην ίδια περιοχή, δημιουργούνται στον κορωνοϊό ευκαιρίες για υβριδικό ανασυνδυασμό του. Ο Κολσόν δήλωσε ότι η ομάδα του σχεδίασε ένα μοριακό τεστ PCR που να μπορεί να ελέγχει γρήγορα τα δείγματα για τυχόν παρουσία της Deltacron.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This