Κίνδυνος για Αλτσχάιμερ σε γυναίκες 50-59 ετών που παίρνουν αντιβιοτικά

Must Read

Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ έχουν οι γυναίκες που λαμβάνουν αντιβιοτικά για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών από τα 50 έως τα 59 έτη της ζωής τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη και του Ρας στο Ιλινόις διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έπαιρναν για δύο συνεχόμενους μήνες αντιβίωση στα 50 τους παρουσίαζαν συστηματικά χαμηλότερη βαθμολογία στα γνωστικά τεστ που τους έκαναν. Οπως αναφέρουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση «PLOS», η χρήση αντιβιοτικών «γερνά» τις γυναίκες κατά 3 έως 4 χρόνια, συγκριτικά με τις συνομήλικές τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας μετέπειτα στη ζωή τους.

Ο ακριβής μηχανισμός πίσω από την τρομακτική αυτή επίδραση των αντιβιοτικών στον εγκέφαλο δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κλειδί κρύβεται στον «άξονα» εντέρου – εγκεφάλου. Οπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες, το έντερο ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στον οργανισμό από ό,τι ο εγκέφαλος, ενώ το μικροβίωμα του εντέρου έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να καθορίσει ακόμα και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει κατά καιρούς ότι η υγεία του εντέρου συνδέεται με γνωστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This