Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Έτοιμοι για τα χειρότερα

Τα πρώτα στοιχεία για την επιδημία της οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά και η ανησυχία για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Must Read

Με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις να είναι προ των πυλών, η ανησυχία για την επιδημία της οξείας ηπατίτιδας που στοχεύει κυρίως τα μικρά παιδιά έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το γεγονός πως παραμένουν άγνωστα τόσο η αιτία που έχει προκαλέσει αυτό το φαινόμενο όσο και ο τρόπος που μεταδίδεται και αντιμετωπίζεται είναι λογικό να εντείνει τους φόβους.

Προσπαθώντας να μετριάσει την ανησυχία του κόσμου, ο υπουργός Υγείας τόνισε χθες ότι η χώρα μας είναι πλήρως προετοιμασμένη «και για τα χειρότερα», αν χρειαστεί να διαχειριστεί τυχόν περιστατικά. «Οι υγειονομικές Αρχές παρακολουθούν πλήρως όλες τις αναφορές που έρχονται από χώρες που αντιμετωπίζουν κρούσματα» είπε και πρόσθεσε: «Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η εν λόγω ηπατίτιδα δεν προκαλεί μεγάλες επιπτώσεις, αλλά στις λίγες σοβαρές περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε μεταμοσχεύσεις».

Κανόνες υγιεινής

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης τόνισε πως είναι δύσκολο να μην εμφανιστούν κρούσματα ηπατίτιδας στη χώρα μας και υπογράμμισε πως τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής με το άνοιγμα των σχολείων στις 3 Μαΐου.

«Συνήθως τα παιδιά το ξεπερνούν στο σπίτι με ξεκούραση και πολλά υγρά. Μερικά παιδιά χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο και να λάβουν φαρμακευτική αγωγή, μέχρι και να τους χορηγηθεί κορτιζόνη. Εκείνο που ανησυχεί τον ΠΟΥ είναι ότι ανάμεσα σε 200 περιστατικά, το 10% εμφάνισε πολύ σοβαρά συμπτώματα, απειλήθηκε η ζωή τους και περίπου 20 παιδιά έχουν κάνει μεταμόσχευση ήπατος» τόνισε.

«Οτιδήποτε είναι άγνωστο είναι ανησυχητικό» επισήμανε η επιδημιολόγος Ντόρα Ψαλτοπούλου για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε σε ποια παιδιά θα εμφανιστεί». Η καθηγήτρια εξήγησε ότι δεν αφορά τους ιούς της ηπατίτιδας A, B, C, D και E, και πλήττει κυρίως παιδιά 2-5 ετών αλλά και έως 16 ετών.

Τέλος, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα από την ανάλυση των δειγμάτων αίματος που εστάλησαν στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστεί αν η 16χρονη που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρισας είχε οξεία ηπατίτιδα.

Δείτε επίσης: Άλυτος γρίφος η οξεία ηπατίτιδα – Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην ΕΕ – Εντόπισε δύο η Κύπρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This