Τα πιο σημαντικά tips για για να βγείτε… φέτες στις πλαζ!

4+1 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι επιτυχημένες δίαιτες

Must Read

Πολλές δίαιτες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και υγιεινές, όπως η μεσογειακή δίαιτα, η paleo δίαιτα, η δίαιτα με τρόφιμα ολικής άλεσης κ.λπ. Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε να ξαναβγούμε στις πλαζ, «τρέχουμε» για να χάσουμε κιλά.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι όλες οι επιτυχημένες δίαιτες μοιράζονται κάποιες σημαντικές ομοιότητες. Ας δούμε, λοιπόν, τα πέντε κοινά σημεία τους:

1. «Οχι» σε πρόσθετη ζάχαρη. Η πρόσθετη ζάχαρη είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά στοιχεία της μοντέρνας διατροφής. Εχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και συμβάλλει στην κακή υγεία των δοντιών. Με τη διακοπή της κατανάλωσής της μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους για την υγεία σας και να αισθανθείτε καλύτερα.

2. Μπλόκο στους «κακούς» υδατάνθρακες. Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι για να χάσει κανείς βάρος πρέπει να σταματήσει να τρώει υδατάνθρακες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ανακρίβεια. Υπάρχουν οι «καλοί» και οι «κακοί» υδατάνθρακες. Οταν κάνουμε λόγο για «κακούς» υδατάνθρακες, εννοούμε αναψυκτικά, μπισκότα, λευκό ψωμί, λευκά μακαρόνια, πατατάκια.

3. STOP τα trans λιπαρά. Τα trans αποτελούν την πιο επιβλαβή κατηγορία λιπαρών, αφού προκαλούν όχι μόνο αύξηση της ολικής και της «κακής» χοληστερόλης (LDL), αλλά και μείωση της «καλής» (HDL). Ακόμα, έχουν ενοχοποιηθεί για προβλήματα που αφορούν την καρδιά και τα αγγεία. Οι κυριότερες πηγές trans λιπαρών είναι τα πατατάκια, τα γαριδάκια, τα μπισκότα κ.λπ.

4. «Ναι» στις φυτικές ίνες. Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια και τρόφιμα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βασικό κομμάτι ενός επιτυχημένου διατροφικού προγράμματος. Οι φυτικές ίνες, εκτός από εξαιρετικά ευεργετικές για τον οργανισμό, κάνουν καλό και στη σιλουέτα, καθώς επιφέρουν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού.

5. Εμφαση στις τροφές. Οι θερμίδες δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο μιας τροφής, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητά της. Για παράδειγμα, διαφορετικά θα διαχειριστεί ο οργανισμός σας 200 θερμίδες που προέρχονται από λαχανικά και διαφορετικά 200 θερμίδες που προέρχονται από πατατάκια. Σκοπός είναι να τρέφεστε πιο υγιεινά, έτσι ώστε να προσφέρετε στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This