Με υπογραφή Πλεύρη η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων μόνο στις δομές του ΕΣΥ!

Must Read

Δύσκολη τη ζωή χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών αποφάσισε να κάνει ο Θάνος Πλεύρης, υπογράφοντας χθες την απόφαση που προβλέπει πως η συνταγογράφηση των υποχρεωτικά ηλεκτρονικώς συνταγογραφούμενων σκευασμάτων θα γίνεται μόνο στις δομές του ΕΣΥ και όχι σε ιδιώτες γιατρούς.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει μάλιστα και «πέναλτι» για όσους παρακούσουν τις εντολές, καθώς, αν συνταγογραφηθεί κάποιο σκεύασμα από ιδιώτη γιατρό σε ανασφάλιστο, τότε η συμμετοχή του ασθενούς ανέρχεται σε 100%.

Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες μόνο από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, ενώ από αυτή θα εξαιρούνται μόνο οι κάτωθι κατηγορίες:

  • Οι ανασφάλιστοι νέοι έως 18 ετών.
  • Οι ανασφάλιστοι με νοητική ή ψυχική αναπηρία, όσοι έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ 80% και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση.
  • Οι ανασφάλιστοι που νοσούν από AIDS αλλά και όσοι πάσχουν από παθήσεις περιλαμβανόμενες στον Κατάλογο Β της υπουργικής απόφασης του 2012 (Φ.42000/οικ. 2555/353/28-2-2012 κοινής υπουργικής απόφασης, (ΦΕΚ 497/Β/2012).
  • Επιτρέπεται μόνο η συνταγογράφηση όλων ανεξαιρέτως των εμβολίων σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This