Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση 200% στο ιικό φορτίο της Αττικής

Σοβαρότερες λοιμώξεις δημιουργεί η Όμικρον 4 και 5

Must Read

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις μελέτες των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση παραμένει άπραγη. Ραγδαία αύξηση καταγράφεται στο ιικό φορτίο της Αττικής, όπου εχθές, καταγράφηκαν 9.271 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, σε δέκα με δεκαπέντε μέρες περίπου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας.

Ο καθηγητής τόνισε πως η αύξηση στο ιικό φορτίο της Αττικής έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην Αττική η αύξηση ξεπέρασε το 80%. Παράλληλα υπογράμμισε πως αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.




Όμικρον 4 και 5: «Πονοκέφαλος» για τους ειδικούς 

Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5 που έχουν επικρατήσει στη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2. Σημείωσε, δε, πως προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%. «Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα», είπε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This