Θεσσαλονίκη: Άνοδος 88% στο ιικό φορτίο – Έκκληση απο Παγώνη, Λινού, Λουκίδη και Θωμαΐδη για λήψη μέτρων

Η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της στα μέτρα

Must Read

Αυξητική είναι η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου κορωνοϊού και στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπενθυμίζεται πως στην Αττική υπάρχει άνοδος 200% τα τελευταία 24ωρα.  

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρύτανης του ΑΠΘ και υπεύθυνος του ερευνητικού κέντρου ανέφερε: «Η μέση εβδομαδιαία αύξηση του ιικού φορτίου -από Τετάρτη σε Τετάρτη- ανέρχεται στο 110%, παρατηρούμε δηλαδή διπλασιασμό ανά εβδομάδα. Η ανάδυση των ΒΑ.4 και ΒΑ.5 συνεχίζει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό, καθώς το ιικό τους φορτίο συνεχίζει να διπλασιάζεται σταθερά ανά 6 ημέρες. Βλέπουμε, επίσης, πως πλέον και τα στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας, τα ημερήσια νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, το ποσοστό θετικότητας στα rapid tests, ταυτίζονται με την εικόνα που αναλύουμε εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες στα λύματα.

Δεν υπάρχει ζήτημα καμίας επιβολής οποιουδήποτε μέτρου αυτοπροστασίας, γιατί το πώς θα προσέξουμε, το πώς δεν θα εκτεθούμε στον ιό, είναι κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έκκληση για λήψη μέτρων

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι τα αυξημένα κρούσματα δεν φαίνεται να προκαλούν βαριές νοσήσεις και διασωληνώσεις, αυξάνονται οι φωνές των ειδικών που λένε ότι είναι ανάγκη κάποια από τα μέτρα να επιστρέψουν.

Λινού: Πάρτε μέτρα χθες

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, εξέφρασε την ανησυχία της ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανέβει ακόμα περισσότερο «αν δεν πάρουμε μέτρα χθες». 

Η ίδια ζήτησε να επανέλθει άμεσα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με περισσότερους από πέντε ανθρώπους κάθε μέρα. Παράλληλα, έκανε έκκληση για περισσότερα τεστ σε όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι ή μια παρουσία σε πολιτιστική εκδήλωση στην οποία θα βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι.

Θωμαΐδης: Σε 20 ημέρες η κορύφωση του κύματος του κορονοϊού

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι σε 10-15 μέρες αναμένεται η κορύφωση του πανδημικού κύματος.




Λουκίδης: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM εκτίμησε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι μεγαλύτερη από αυτή που αποτυπώνεται στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Ένας στους δύο βγαίνει θετικός κάτι που όπως ανέφερε οφείλεται στην κοινωνικοποίηση του καλοκαιριού αλλά και στη φθίνουσα ανοσία από την κάλυψη του εμβολιασμού.

Παγώνη: Τα νοσοκομεία δεν θα τα βγάλουν πέρα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ερωτηθείσα για την αύξηση των κρουσμάτων ανέφερε μιλώντας στο MEGA: «Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι αυτές που κάνουν ένα διήμερο 39-40 πυρετό. Αυτός ο πυρετός εξασθενεί τον οργανισμό και αμέσως επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με το νοσοκομείο. Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, μένουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Έχουμε το αντιικό φάρμακο που μπορεί να το πάρει κανείς μετά από οδηγίες γιατρού οποίος θα το γράψει, και πρέπει να το πάρεις στις 3-5 μέρες, μετά δε μπορείς να το πάρεις».

H Ματίνα Παγώνη μετέφερε τις ανησυχίες των γιατρών στα νοσοκομεία «να μην υποτροπιάσουν οι ασθενείς και αυξηθούν οι θάνατοι. Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα μετά. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει να πάρει άδεια 2,5 χρόνια. Εάν έχεις αντισώματα πολλά και φοράς και τη μάσκα, προφυλάσσεσαι να μην νοσήσεις. Δεν είναι ντροπή να φοράμε μάσκα, επειδή δεν φοράει κανείς μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This