Κορωνοϊός: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έφτασαν τις 400 – Ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των θανάτων

Αύξηση των θανάτων ηλικιωμένων

Must Read

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά εξακολουθεί να είναι σε έξαρση, με τους ειδικούς να ανησυχούν για το αποτύπωμα της αύξησης των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «είμαστε στην κορυφή αυτού του επιδημικού κύματος» ενώ εκτίμησε ότι από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει μια βραδεία αποκλιμάκωση στα κρούσματα. Ο κ. Βασιλακόπουλος αποκάλυψε ότι φτάσαμε να έχουμε τετρακόσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες είναι πολλές για καλοκαίρι.

«Έχουμε δυστυχώς πολλούς θανάτους ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα, εν πολλοίς ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι με τις αναμνηστικές δόσεις» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος. Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας όπως είπε ότι «ο κορωνοϊός δεν έφυγε δυστυχώς, παρά τον παγκόσμιο ενθουσιασμό στα τέλη της άνοιξης ότι τελειώσαμε. Ο ιός εξελίσσεται. Θα μάθουμε να ζούμε για κάποιο διάστημα με τον ιό».

Να εμβολιαστούν με 4η δόση οι άνω των 50 ετών

«Η ελπίδα μέχρι τότε είναι ότι θα έχουν υπάρξει τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Αν τώρα όσοι είναι πάνω από 50 ετών κάνουν την αναμνηστική τρίτη ή τέταρτη δόση το φθινόπωρο θα μας βρει πολύ πιο θωρακισμένους», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα επικαιροποποιημένα εμβόλια ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα είναι μισό καινούργιο, μισό παλιό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This