Οι επιπτώσεις του συνδρόμου post-Covid σε παιδιά και εφήβους

Must Read

Σημαντικά συμπεράσματα για το σύνδρομο post-Covid σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 0-17 ετών συνόψισε η επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Μαρίας Τσολιά.

Σύμφωνα με την έρευνα του CDC και τις συγκριτικές μεθόδους που ακολουθήθηκαν σε δεδομένα από 781.419 παιδιά και εφήβους με θετικό μοριακό τεστ, τα οποία συγκρίθηκαν με 2.344.257 παιδιά και εφήβους χωρίς νόσο Covid-19, οι επιστήμονες κατέληξαν σε ορισμένα βασικά σημεία. Oπως ήταν αναμενόμενο, οι ασθενείς με Covid-19 ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν εκδηλώσεις του συνδρόμου post-Covid, όπως διαταραχές στη γεύση και την όσφρηση, σημεία διαταραχής της κυκλοφορίας του αίματος, αδυναμία – καταβολή και μυοσκελετικά άλγη.

Μυοκαρδίτιδα

Συγκεκριμένα, μεταξύ των παιδιών ηλικίας 2-4 ετών που νόσησαν από Covid-19 το 2,39% εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και μυοκαρδιοπάθεια, οξεία και απροσδιόριστη νεφρική ανεπάρκεια (AHR 1.52), και διαταραχές πήξης και αιμορραγική διάθεση (AHR 1.47). Παράλληλα, εμφάνισε βρογχικό άσθμα (AHR 1.17) καθώς και συμπτώματα στο αναπνευστικό (AHR 1.07).

Μεταξύ των παιδιών ηλικίας 5-11 το 2,84% εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και μυοκαρδιοπάθεια, το 2,69% επεισόδιο φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου και το 1,38% οξεία και απροσδιόριστη νεφρική ανεπάρκεια.

Τέλος, μεταξύ των ηλικιών 12-17 το 2,03% εμφάνισε επεισόδιο πνευμονικής εμβολής, το 1,66% μυοκαρδίτιδα και μυοκαρδιοπάθεια, και το 1,52% επεισόδιο φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This