Οι 6 τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο

«Παυσίπονα» στο τραπέζι!

Must Read

Τι κοινό έχουν μια χούφτα κεράσια, ένα πιάτο φασόλια και ένα παυσίπονο; Και τα τρία απαλύνουν τον πόνο. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, συγκεκριμένες τροφές μπορούν να δράσουν στην πηγή του πόνου και να μας ανακουφίσουν.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Σας παρουσιάζουμε έξι από αυτές.

Στομαχικός πόνος

Δοκιμάστε: Μέντα
Η μενθόλη που περιέχει η μέντα έχει την ιδιότητα να διαλύει τα αέρια του στομάχου και να χαλαρώνει τους μυς της περιοχής, ανακουφίζοντας έτσι από τους σπασμούς που προκαλούνται όταν υποφέρουμε από φούσκωμα.

Ημικρανία

Δοκιμάστε: Κολοκυθόσπορο
Συχνά οι ημικρανίες οφείλονται σε έλλειψη μαγνησίου. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο μέταλλο συμβάλλει στη χαλάρωση των νεύρων και των μυών που βρίσκονται σε ένταση, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει ή και να προλαμβάνει τις ημικρανίες. Ο κολοκυθόσπορος είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά πλούσιο σε μαγνήσιο, η συστηματική κατανάλωση του οποίου καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού στο μέταλλο αυτό.

Πόνος στις αρθρώσεις

Δοκιμάστε: Κεράσια
Τα κεράσια περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και ανθοκυανινών, συστατικών που θεωρείται ότι απαλύνουν τον πόνο και περιορίζουν τις φλεγμονές. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, άτομα που κατανάλωναν περίπου 225 γρ. κεράσια καθημερινά για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων παρουσίασαν σημαντική μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Επιπλέον, μελετητές από το πανεπιστήμιο του Ορεγκον προσπάθησαν να ελέγξουν τις ιδιότητες του χυμού από κεράσι όσον αφορά τον πόνο, ζητώντας από μια ομάδα δρομέων να πίνουν χυμό από κεράσι καθημερινά για μία εβδομάδα πριν από την έναρξη ενός αγώνα και δίνοντας σε μια δεύτερη ομάδα δρομέων πλασέμπο (ψευδοφάρμακο) για το ίδιο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του αγώνα, οι αθλητές της πρώτης ομάδας παρουσίασαν μειωμένο πόνο στις αρθρώσεις.

Καούρες

Δοκιμάστε: Φασόλια
Τα λιπαρά κρέατα θεωρείται ότι προκαλούν συχνά καούρες. Προσθέτοντας στη διατροφή σας φασόλια, έχετε μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών που υποκαθιστά το κρέας. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν συστηματικά τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φασόλια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Μυϊκός πόνος

Δοκιμάστε: Τζίντζερ
Νιώθετε τους μυς σας να πονάνε αφόρητα έπειτα από μερικά σετ κοιλιακών; «Πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ» συστήνουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «International Journal of Preventive Medicine», αθλήτριες του τάε κβον ντο που λάμβαναν 3 γρ. τζίντζερ για διάστημα έξι εβδομάδων παρουσίασαν μειωμένους μυϊκούς πόνους μετά την προπόνηση, συγκριτικά με όσες έπαιρναν πλασέμπο.

Πόνοι περιόδου

Δοκιμάστε: Ξηρούς καρπούς
Οι ξηροί καρποί και κυρίως τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πιθανό να μπορούν να περιορίσουν τις κράμπες και τους πόνους της περιόδου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου, μέταλλο το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητά του να χαλαρώνει τους ιστούς των μυών και επομένως να ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This