Η πίτσα προκαλεί τον ίδιο εθισμό με τα ναρκωτικά

Τι αναφέρουν ερευνητές του Michigan

Must Read

Ετσι που το πάνε, δεν αποκλείεται να ξεφυτρώσει κανένας «βαρόνος» της… πίτσας, ο οποίος -ως επικεφαλής διεθνούς καρτέλ πίτσας- θα διακινεί υπόγεια και φυσικά παράνομα το αγαπημένο έδεσμα, που μας ήρθε από την Ιταλία.

Η προκλητική σκέψη πηγάζει από την ανακοίνωση ερευνητών που ζητούν να τοποθετηθεί η πίτσα στην κατηγορία των ναρκωτικών, καθώς υποστηρίζουν ότι προκαλεί τον ίδιο βαθμό εξάρτησης και ζημιάς στον οργανισμό με τα τσιγάρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ashley Gearhardt του αμερικανικού University of Michigan, ανέφεραν στην «Daily Mail» ότι η λίστα με τα νέα ναρκωτικά θα έπρεπε να περιλαμβάνει, εκτός της πίτσας, πατατάκια, ντόνατς, καραμέλες, γλυκά, παιδικά δημητριακά με ζάχαρη και άλλα, εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η ερευνητική ομάδα ανέφερε ότι τα παραπάνω τρόφιμα ικανοποιούν όλα τα κριτήρια που τέθηκαν τη δεκαετία του ’90 και οδήγησαν στην αναγνώριση των τσιγάρων ως ναρκωτικών. Ανάμεσά τους είναι η σχεδόν ψυχαναγκαστική κατανάλωσή τους, οι αλλαγές στη διάθεση, μέσω τροποποίησης της λειτουργίας του εγκεφάλου, και η πρόκληση εξάρτησης ή ακατανίκητης επιθυμίας, που μοιάζει με σύνδρομο στέρησης.

Οι ερευνητές θεωρούν υπεύθυνα το αλάτι, τη ζάχαρη, τα υψηλά λιπαρά καθώς και τις προσθετικές ουσίες, που τους δίνουν εξαιρετικά απολαυστική γεύση, αλλά μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία και την εμφάνιση σοβαρών, χρόνιων ασθενειών. Για αυτό ζητούν να περιοριστεί η διαφήμιση τέτοιων τροφών σε παιδιά, όπως ισχύει για τα τσιγάρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This