Πιο υγιείς όσοι περπατάνε στη φύση για δυο ώρες την εβδομάδα

Τι έδειξε νέα μελέτη

Must Read

Η επαφή για δύο ώρες την εβδομάδα με τη φύση, βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της σωματικής υγείας και της ψυχικής ευεξίας.

Αυτό σύμφωνα με μια νέα βρετανο-σουηδική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάτω από 120 λεπτά την εβδομάδα δεν βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία, ενώ πάνω από τα 200 το πρόσθετο όφελος μειώνεται συνεχώς έως τα 300 λεπτά (πέντε ώρες), πέρα από τα οποία δεν βελτιώνεται περαιτέρω η υγεία.

Συνεχόμενα ή «σπαστά»

Στο χρονικό αυτό διάστημα, η επαφή με τη φύση μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με έναν περίπατο και αυτό αφενός άσχετα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος (πάρκο, άλσος, βουνό, δάσος, παραλία κ.α.) και αφετέρου ανεξάρτητα με το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα, το επάγγελμα και το κατά πόσο κάποιος έχει χρόνια προβλήματα υγείας.

Επίσης, φαίνεται να μην έχει σημασία αν κανείς περνάει αυτές τις δύο ώρες την εβδομάδα μαζεμένες σε μια μόνο εξόρμηση (π.χ. την Κυριακή) ή αν «σπάει» αυτό το δίωρο σε μικρότερα χρονικά διαστήματα σε περισσότερες μέρες. Ούτε υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά αν η φύση βρίσκεται κοντά ή μακριά από το σπίτι κάποιου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This