Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Πιο υγιείς όσοι περπατάνε στη φύση για δυο ώρες την εβδομάδα

Τι έδειξε νέα μελέτη

Η επαφή για δύο ώρες την εβδομάδα με τη φύση, βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της σωματικής υγείας και της ψυχικής ευεξίας.

Αυτό σύμφωνα με μια νέα βρετανο-σουηδική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάτω από 120 λεπτά την εβδομάδα δεν βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία, ενώ πάνω από τα 200 το πρόσθετο όφελος μειώνεται συνεχώς έως τα 300 λεπτά (πέντε ώρες), πέρα από τα οποία δεν βελτιώνεται περαιτέρω η υγεία.

Συνεχόμενα ή «σπαστά»

Στο χρονικό αυτό διάστημα, η επαφή με τη φύση μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με έναν περίπατο και αυτό αφενός άσχετα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος (πάρκο, άλσος, βουνό, δάσος, παραλία κ.α.) και αφετέρου ανεξάρτητα με το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα, το επάγγελμα και το κατά πόσο κάποιος έχει χρόνια προβλήματα υγείας.

Επίσης, φαίνεται να μην έχει σημασία αν κανείς περνάει αυτές τις δύο ώρες την εβδομάδα μαζεμένες σε μια μόνο εξόρμηση (π.χ. την Κυριακή) ή αν «σπάει» αυτό το δίωρο σε μικρότερα χρονικά διαστήματα σε περισσότερες μέρες. Ούτε υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά αν η φύση βρίσκεται κοντά ή μακριά από το σπίτι κάποιου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ