Έκρηξη γαστρεντερίτιδας στα παιδιά!

Τα κρούσματα στα παιδιά έχουν εκτοξευτεί τις τελευταίες εβδομάδες

Must Read

Μορφή επιδημίας λαμβάνουν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα παιδιά σε όλη τη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή είναι αυξημένα και τα περιστατικά εποχικής γρίπης.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στους παιδιάτρους μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά, παράλληλα με την εποχική γρίπη και άλλες ιώσεις που ταλαιπωρούν πολλά παιδιά. Τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οπως αναφέρουν γιατροί, οι καιρικές συνθήκες και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας ευνοούν τη μετάδοση. Επιβαρυντικά λειτουργεί και το ήδη εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών από άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.

Λοίμωξη

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς. Η ιογενής γαστρεντερίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πάντως, κάθε ιός έχει τη δική του εποχική δραστηριότητα.

Αν και παρουσιάζονται όλο τον χρόνο, οι λοιμώξεις από νοροϊό εμφανίζονται συχνότερα τους ψυχρότερους μήνες, δηλαδή στο τέλος του φθινοπώρου και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι συχνότεροι από τους ιούς είναι οι νοροϊοί, οι ροταϊοί και οι αδενοϊοί. Οι νοροϊοί αποτελούν το πλέον συχνό αίτιο οξείας γαστρεντερίτιδας στις αναπτυγμένες χώρες στο σύνολο του πληθυσμού και οι ροταϊοί σε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών.

Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στον γιατρό. Ομως τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κυρίως στην εποχική γρίπη, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτες οι παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην περίπτωση που τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας διαρκέσουν για διάστημα μεγαλύτερο από 24 ώρες ή όταν ο ασθενής έχει βαριά εικόνα, καλό είναι να συμβουλεύεται τον γιατρό του. Η ιογενής γαστρεντερίτιδα μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο, από τη στιγμή που ο ασθενής αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία έως και τουλάχιστον τρεις ημέρες μετά την ανάρρωσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρωδία θητείας σε παρωδία χώρας

Αρχικά υπολογίζαμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μας έκανε την τιμή να υπερασπιστεί επί 20ήμερον την εδαφική ακεραιότητα της...

More Articles Like This