Καρδιολόγος Γιάννης Λεκάκης: «Αυτά πρέπει να προσέξουν οι καρδιοπαθείς στις διακοπές»

Must Read

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι κατά την διάρκεια των διακοπών τους οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με τον καρδιολόγο Γιάννη Λεκάκη, ο οποίος μάλιστα έδωσε πολύτιμες συμβουλές.

Όπως τόνισε, το καλοκαίρι συνήθως σημειώνεται μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς το μειωμένο στρες και η ανάπαυση οδηγούν στη μείωση των προβλημάτων αυτών.

«Οι καρδιοπαθείς θα πρέπει ιδιαίτερα να προσέχουν το καλοκαίρι για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα, διότι υπάρχει πρόβλημα στη θερμορύθμιση στους ασθενείς με καρδιοπάθεια. Η θερμορύθμιση γίνεται με τον ιδρώτα και την αποβολή θερμότητας από το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά θα επιβαρυνθεί, θα χτυπήσει περισσότερο, θα λειτουργήσει περισσότερο για να στείλει περισσότερο αίμα στο δέρμα για να αποβληθεί εκεί σαν θερμότητα. Αυτό αυξάνει τη λειτουργία της και την επιβαρύνει», δήλωσε.

Ο κος Λεκάκης σημείωσε πως όσοι αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί από τον γιατρό της πριν φύγουν για διακοπές και να ακολουθήσουν κάποια απλά μέτρα, όπως να αποφεύγουν τη σωματική καταπόνηση μεταξύ των ωρών 12:00 – 17:00, να τροποποιήσουν μετά από συζήτηση με τον γιατρό τους τη φαρμακευτική αγωγή, ενώ συστήνεται να πίνουν αρκετό νερό.

Ακόμη, θα πρέπει να μην απομακρύνονται από την παραλία όταν κάνουν μπάνιο, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν την καφεΐνη και να μην καταναλώνουν τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This