Shopping που χρειάζεται therapy: Ο εθισμός στις online αγορές θεωρείται και επίσημα ψυχική διαταραχή! 

Must Read

Ο εθισμός στο online shopping πρέπει να αναγνωριστεί ως… πραγματική ψυχική διαταραχή! 

Αυτό υποστηρίζουν Γερμανοί ψυχοθεραπευτές, καθώς, έπειτα από σχετικές έρευνες εντόπισαν διαφορετικά συμπτώματα και χαρακτηριστικά του προβλήματος αυτού.

Η «διαταραχή αγορών – κατανάλωσης» (Buying-Shopping Disorder ή BSD) έχει αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά οι ειδικοί λένε ότι έχει πάρει άλλες, ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή του διαδικτύου, σε σημείο που σήμερα έχει φτάσει να επηρεάζει έναν στους 20 ανθρώπους!

Όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή, ξοδεύουν συνεχώς χρήματα μέσω διαδικτύου, καταλήγοντας να μαζεύουν περιττά πράγματα, να έχουν χρέη, να τσακώνονται με τους δικούς τους ανθρώπους, ακόμη και να χάνουν πλήρως τον αυτοέλεγχό τους.

«Είναι ώρα να αναγνωρίσουμε αυτή τη διαταραχή ως ξεχωριστή ψυχιατρική κατάσταση και να συγκεντρώσουμε περαιτέρω γνώση για τη διαταραχή των αγορών στο internet», τονίζει η δρ. Άστριντ Μίλερ, ψυχοθεραπεύτρια στην Ιατρική Σχολή του Ανόβερο στη Γερμανία, η οποία, μαζί με τους συναδέλφους της επισημαίνει ότι αυτή η κατάσταση έχει μείνει στο περιθώριο για πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης: Κίνδυνος για τα μικρά παιδιά από οθόνες κινητών και tablet

Έρευνα που έγινε σε 122 ασθενείς, οι οποίοι αναζήτησαν βοήθεια για τον εθισμό τους στο online shopping, κατέληξε στη διαπίστωση ότι παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και στρες σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι η αύξηση των διαδικτυακών καταστημάτων, των σχετικών εφαρμογών κινητού, καθώς και η διευκόλυνση της παράδοσης κατ’ οίκον έχουν προσδώσει μια νέα διάσταση στην έννοια του «shopaholic».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This