«Επικίνδυνη η δομή φιλοξενίας στον Παλαμά» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – Υγειονομική βόμβα για 80 πλημμυροπαθείς

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων»

Must Read

Κόκκινο συναγερμό σήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση στην Καρδίτσα και τον Παλαμά που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Έγινε σπουδαία δουλειά στην διαλογή, νοσηλεία, φιλοξενία των πλημμυροπαθών. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο. Εκεί όμως που είναι απελπιστική η κατάσταση είναι στο Παλαμά» αναφέρει αρχικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Και συνεχίζει: «Υπάρχει σε όλη την περιοχή έντονη δυσοσμία τώρα που κατακάθονται τα νερά. Τραγική εικόνα οι κάτοικοι να έχουν ντανιασμένα στα πεζοδρόμια όλα τα πράγματα των σπιτιών τους διαλυμένα. Το Κέντρο Υγείας Παλαμά γεμάτο λάσπες και τα ασθενοφόρα βουτηγμένα στην λάσπη. Ο εξοπλισμός κατεστραμμένος. Μεταφέρθηκε και λειτουργεί στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά μαζί με την δομή φιλοξενίας 80 περίπου πλημμυροπαθών. Μαζί και δύο κινητές ομάδες Υγείας».

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει: «Τι να πεις για τους συναδέλφους εκεί; Έχασαν τα σπίτια τους, τηn περιουσία τους και είναι νυχθημερόν στο κλειστό γυμναστήριο που στήθηκε το Κέντρο Υγείας και βοηθάνε σημαντικά στην δομή φιλοξενίας που συστεγάζεται. Ήταν η μοναδική λύση η μεταφορά εκεί του Κέντρου Υγείας. Τώρα πρέπει να μεταφερθεί. Δεν μπορεί οι ασθενείς να εξετάζονται μέσα σε μια υγειονομική βόμβα μαζί με 80 πλημμυροπαθείς της δομής φιλοξενίας».

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε «ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ φιλοξενούνται 80 πλημμυροπαθείς, χωρίς νερό για να κάνουν μπάνιο πέντε ημέρες, σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Δεν γνωρίζω εάν λαμβάνουν κάποια θεραπεία για χρόνια νοσήματα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων. Στην κυριολεξία υγειονομική βόμβα. Να κλείσει τώρα η δομή και να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε κάποιο ξενοδοχείο ή κλινική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This