Η GSΚ ενισχύει την ενημερωτική εκστρατεία για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β

5 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας

Must Read

Συμβάλλοντας στο όραμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), για «έναν κόσμο χωρίς Μηνιγγίτιδα» έως το 2030 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας, στις 5 Οκτωβρίου, η GSK επανεκκινεί την εκστρατεία ενημέρωσης για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας και ιδιαίτερα των γονέων, για τα μέσα πρόληψης και προστασίας από τη συγκεκριμένη νόσο.

Μέσω των κεντρικών μηνυμάτων της εκστρατείας:

  • Να ΜΗΝ πέσει…
  • Να ΜΗΝ χτυπήσει…
  • Να ΜΗΝ τρυπηθεί…
  • Να ΜΗΝ πάθει τίποτα…
  • Να ΜΗΝ το αναβάλλουμε…

Η GSK προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους για το πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους έναντι της Μηνιγγίτιδας και συγκεκριμένα έναντι του οροτύπου Β, καθώς και να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό που αποτελεί το κύριο μέσο πρόληψης της νόσου έναντι των πιο κοινών οροτύπων.

Τον Σεπτέμβριο, η GSK επανεκκίνησε την εκστρατεία για τη ΜΗΝιγγίτιδα Β, η οποία υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο, αξιοποιώντας τόσο τα ψηφιακά όσο και τα παραδοσιακά κανάλια επικοινωνίας καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το κεντρικό spot της εκστρατείας, σε συνδυασμό με στοχευμένες ενέργειες εντυποδιανομής σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο Ιατρικός Διευθυντής της GSK, Δρ. Ανδρέας Ρουσσίδης σχολίασε σχετικά: «Σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί παγκοσμίως, 2 στους 3 γονείς αγνοούν ότι χρειάζεται να χορηγηθούν στα παιδιά τους διαφορετικά εμβόλια για την ολιστική προστασία έναντι της Μηνιγγίτιδας (Μηνιγγίτιδα Β & λοιποί ορότυποι της Μηνιγγίτιδας A,C,W,Y). Η ίδια έρευνα, ανέδειξε πως με ποσοστό που ξεπερνάει το 81%, η κύρια πηγή ενημέρωσης των γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους, είναι οι επαγγελματίες υγείας. Στη GSK πιστεύουμε πως η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην καταπολέμηση των ασθενειών και με γνώμονα αυτήν μας την πεποίθηση, ενισχύουμε διαρκώς την εκστρατεία μας για την ΜΗΝιγγίτιδα Β, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, στο σύνολο του γενικού πληθυσμού της χώρας.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΜΗΝιγγίτιδα Β, μπορείτε να επισκεφθείτε το ειδικά σχεδιασμένο site της GSK: Εκστρατεία Ενημέρωσης για τη Μηνιγγίτιδα Β (miniggitidab.gr)

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας

Η 5η Οκτωβρίου έχει πλέον καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Μηνιγγίτιδα, μία σπάνια, ωστόσο απειλητική, για τη ζωή, νόσο. Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μηνιγγίτιδας, μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού κοινού, έχει στόχο να συμβάλλει στην εξάλειψη της σοβαρής αυτής λοίμωξης του κεντρικού νευρικού συστήματος

Σχετικά με την Μηνιγγίτιδα

Η διηθητική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος, ευρέως γνωστή ως Μηνιγγίτιδα, εξελίσσεται ραγδαία και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα μέσα σε λίγες ώρες ή να προκαλέσει δια βίου αναπηρία. Η διάγνωση της είναι δύσκολη, καθώς τα συμπτώματα της, είναι μη ειδικά και συχνά ομοιάζουν με αυτά της κοινής γρίπης. Οι 5 πιο συχνές οροομάδες είναι οι A,B,C,W,Y με επικρατούσα στην Ελλάδα, τη Μηνιγγίτιδα Β, με ποσοστό 77,4% σε καταγεγραμμένα κρούσματα, για τη χρονική περίοδο 2004 – 2021, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).[1]

Το 2022, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) παρουσίασε το όραμα και προσκάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων και φορέων, να δράσουν από κοινού για την καταπολέμηση της νόσου, θέτοντας πολλαπλούς στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν[2]:

  1. Την εξάλειψη των επιδημιών της βακτηριακής μηνιγγίτιδας.
  2. Τη μείωση των περιστατικών βακτηριακής μηνιγγίτιδας, τα οποία μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού κατά 50% και τη μείωση των θανάτων κατά 70%.
  3. Τη μείωση της αναπηρίας από μηνιγγίτιδα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που νόσησαν από μηνιγγίτιδα από οποιαδήποτε αιτία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.gr.gsk.com

[1] Ε.Ο.Δ.Υ. Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα: (https://eody.gov.gr/disease/vaktiriaki-miniggitida/) Last Access September 2023.

[2] Defeating meningitis by 2030: a global road map: (https://apps.who.int/iris/rest/bitstreams/1352955/retrieve)  Last Access September 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This