ΑΡΧΙΚΗΥΓΕΙΑΑνησυχία για κοριούς και στην Ελλάδα - Γιατί ονομάζεται «έντομο ταξιδευτής»

Ανησυχία για κοριούς και στην Ελλάδα – Γιατί ονομάζεται «έντομο ταξιδευτής»

Φρενίτιδα επικρατεί στην Γαλλία

Μετά την εισβολή κοριών στην Γαλλία και την φρενίτιδα που επικρατεί για τα έντομα που τρέφονται με αίμα, ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο μεταφοράς τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράκρουση στην Γαλλία για την εισβολή κοριών – Ανατριχιαστικά βίντεο καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ), Γιώργος Λάμπρου, μίλησε την Πέμπτη στην ΕΡΤ και εξήγησε γιατί ο κοριός ονομάζεται «έντομο ταξιδευτής».

«Ουσιαστικά μιλάμε για ένα έντομο ταξιδευτή, δηλαδή θα μπορέσει να εισέλθει εύκολα σε αποσκευές και με τον τρόπο αυτόν να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, οπουδήποτε. Επίσης, μπορεί να βρεθεί και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή σε πλοία, αεροπλάνα ή και σε λεωφορεία. Ο κοριός θα ψάξει να βρει έναν χώρο σε σημεία που είναι δυσπρόσιτα για να κάνει φωλιά, οπότε σε αρκετές περιπτώσεις καταλαβαίνουμε την εκτεταμένη προσβολή από τα τσιμπήματα, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσουμε σαν “γάζωμα”» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.

«Θα τους δούμε σε ξενοδοχεία, σε στρατόπεδα, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ακόμα και σε διαμερίσματα. Δηλαδή, είναι κλασική η αναφορά από διαμέρισμα όπου βρέθηκε κοριός μετά από κάποιο ταξίδι ή αφού επέστρεψε κάποιος στρατεύσιμος από την θητεία του» σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης