Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Πρωινό για… σαΐνια μαθητές

Η μπουκιά σου δεν είναι η δύναμή σου, αλλά η μόρφωσή σου. Και είναι αλήθεια, όπως απέδειξε έρευνα που έγινε στην κομητεία του Γιορκ. Οι μαθητές που τρώνε καθημερινά πρωινό έχουν καλύτερους βαθμούς από αυτούς που το παραμελούν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχει σύνδεση μεταξύ πρωινού και επιδόσεων στο λύκειο σε Βρετανούς μαθητές.

Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που έτρωγαν σπάνια πρωινό είχαν κατά δύο μονάδες μικρότερο βαθμό από αυτούς που δεν το παρέλειπαν. «Η έρευνά μας υποστηρίζει ότι οι μαθητές λυκείου που δεν τρώνε πρωινό βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν δίνουν ”καύσιμα” στον εγκέφαλό τους για να αρχίσουν τη σχολική μέρα» τόνισε η επικεφαλής ερευνήτρια Κάτι Αντόλφους.

Έρευνα στο πρωινό των μαθητών

Αναλύθηκαν δεδομένα από 294 μαθητές λυκείου το 2011 και βρέθηκε ότι το 29% δεν έτρωγε πρωινό σχεδόν ποτέ, το 18% έτρωγε σπάνια και το 53% έτρωγε καθημερινά. Τα ποσοστά είναι αντίστοιχα με αυτά της φετινής έρευνας, στην οποία υπολογίζεται ότι πάνω από το 16% των παιδιών δεν τρώει πρωινό.

Όταν οι ερευνητές πρόσθεσαν κατηγορίες, όπως το κοινωνικοοικονομικό στάτους, την εθνικότητα, το φύλο, την ηλικία και τον Δείκτη Μάζας Σώματος, φάνηκε ότι τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό έχουν βαθμό κατά το ένα πέμπτο μικρότερο από τα άλλα.

Δείτε επίσης: Συνδέονται οι αυτοκτονίες με τις αμβλώσεις;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ