Συναγερμός για θανατηφόρο κορονοϊό σε γάτες – Κύπρος και Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν σχετίζεται με την COVID-19

Must Read

Μια νέα μορφή κορονοϊού, του νέου ιού FCoV-23, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία
στους επιστήμονες στην Ευρώπη. Ο θανατηφόρος και υψηλής μετάδοσης Covid προσβάλλει τις γάτες και γενικότερα τα αιλουροειδή.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, το πρόβλημα είναι οξυμένο στην Κύπρο, όπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ο ιός σκότωσε 8.500 γάτες. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, το πρώτο κρούσμα του FCoV-23 εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Η δρ. Christine Tait-Burkard, λοιμωξιολόγος επικεφαλής της ομάδας, επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα και ζήτησε να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος γατών και αιλουροειδών από τα κράτη που έχουν έξαρση του ιού. Ζήτησε να επιβληθεί απάγόρευση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Προς ώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι δεν σχετίζεται με την COVID-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This