Πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη στην Ελλάδα – Πατέρας δώρισε ζωή στην κόρη του

Η μετεγχειρητική πορεία και των δύο είναι πολύ καλή

Must Read

Μια μεγάλη ιατρική επιτυχία είναι γεγονός στην χώρα μας και ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες ασθενείς. Την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα από ζωντανό δότη και συγκεκριμένα, από πατέρα σε κόρη.

Η μεταμόσχευση έγινε σε 23χρονη με κακοήθεια ήπατος με δότη τον 50χρονο πατέρα της. Η μετεγχειρητική πορεία των δύο είναι πολύ καλή, νοσηλεύονται προληπτικά στην ΜΕΘ και δεν είναι διασωληνωμένοι.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έγραψε στην ανάρτησή της για το ιατρικό επίτευγμα:

«Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.
Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This