Βρετανία: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ιλαράς και συναγερμός!

Σε κατάσταση αλάρμ

Must Read

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας!

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς έχει κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές. Ως αιτία της έκρηξης αναφέρεται η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στα μωρά.

Να σημειωθεί, πως η (μεταδοτική) ιογενής λοίμωξη, η οποία μπορεί να επιφέρει μέχρι και θανατηφόρες επιπλοκές και μεταδίδεται μέσω του αέρα (!), θεωρείτο ότι εξαλείφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τα προηγούμενα έτη. Όμως, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Βρετανική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφαλείας (UKHSA), διαψεύδουν την εξάλειψη της νόσου. Οι αριθμοί κάνουν λόγο για 198 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 104 πιθανά (κρούσματα) από το τέλος Οκτωβρίου ως τα μέσα Ιανουαρίου, στην περιφέρεια των Δυτικών Μίντλαντς, το 80% των οποίων «κατοικοεδρεύει» στην πόλη του Μπέρμιγχαμ.

«Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι είναι η ιλαρά», ανέφερε στο BBC η διευθύντρια της UKHSA, Τζένι Χάρις, καλώντας τους γονείς να ελέγξουν εάν τα παιδιά τους έχουν κάνει όντως το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας κι ερυθράς. «Μόνο περίπου το 85% των παιδιών φτάνουν στο σχολείο, έχοντας κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου». Το ποσοστό βέβαια μειώνεται κι άλλο, συγκεκριμένα στο 81% σε ορισμένες ζώνες, την ώρα που οι βρετανικές αρχές θέτουν ως πρωταρχικό στόχο να είναι εμβολιασμένο το 95% των μαθητών! «Χρειαζόμαστε έκκληση για δράση σε όλη την χώρα», δήλωσε σε δραματικό τόνο η Χάρις.

Από πρόσφατη μελέτη είχε διαπιστωθεί ότι και 20% των παιδιών που αρχίζουν το σχολείο στο Λονδίνο, δεν είναι εμβολιασμένα. «Ευτυχώς, πολυάριθμες οικογένειες προσήλθαν και τα παιδιά εμβολιάστηκαν, όμως τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά», υπογράμμισε η Χάρις.

«Είναι αρκετά συνηθισμένο, όταν θεωρείται πως ο κίνδυνος έχει εξαφανιστεί, η φροντίδα για τον εμβολιασμό να μειώνεται, παρόλο που πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια», διευκρίνισε. Η ίδια, φρόντισε να καταστήσει σαφές, απευθυνόμενη σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, που άλλωστε είναι έντονη η παρουσία τους στην Βρετανία, πως υπάρχει εμβόλιο χωρίς παράγωγα χοίρου! Με τον τρόπο αυτό, απάντησε σε σχετικές απορίες.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς επέτρεψε να αποφευχθούν από το 2000 ως το 2021, σχεδόν 56.000.000 θάνατοι. Το 2021, ο αριθμός των θανάτων, εξαιτίας της ασθένειας, υπολογίστηκε σε 128.000 παγκοσμίως, κυρίως μεταξύ μη εμβολιασμένων ή ελλιπώς εμβολιασμένων παιδιών κάτω των 5 ετών. Το 2022, το 83% των παιδιών στον κόσμο είχαν κάνει πριν τα πρώτα γενέθλιά τους την μία δόση εμβολίου κατά της ιλαράς. Ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το 2008, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This