Τρέχουν για τα εμβόλια της γρίπης

Must Read

Η γρίπη αναμένεται να εμφανιστεί άμεσα και το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις ποσότητες του εμβολίου της γρίπης που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθεί ο πληθυσμός, καθώς μετά την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις.

Πέρυσι καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 20% στους εμβολιασμούς, που ήταν συνέπεια και των θανάτων που προκάλεσε η γρίπη.

Ήδη έχουν διατεθεί στην αγορά 2.600.000 δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ ο ΕΟΦ έχει ξεκινήσει την προμήθεια νέων παρτίδων ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ο οργανισμός έχει παραγγείλει ακόμη 300.000 δόσεις.

Τα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμα

Πάντως, τα νοσοκομεία δεν είναι απολύτως έτοιμα να υποδεχτούν τη γρίπη, ενώ δεν έχουν διοριστεί ακόμη οι 200 γιατροί στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θυμίζουμε ότι ο διορισμός των 200 γιατρών, οι οποίοι πρόκειται να καλύψουν μόνιμες θέσεις, είχε διακοπεί επειδή επανεξετάστηκαν οι αιτήσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας είχε καταγγείλει παρατυπίες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και προέκυψε η καθυστέρηση. Προς το παρόν η διαδικασία παραμένει «παγωμένη» και τούτο ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα κατά την έξαρση της γρίπης.

Δείτε επίσης: H ρύπανση τυφλώνει

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This