O χωρισμός των γονιών προκαλεί… bullying στο σχολείο

Must Read

Το διαζύγιο των γονέων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ψυχική ισορροπία και την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο, υπό προϋποθέσεις. Επιστημονική έρευνα στη Δανία έδειξε ότι οι γονείς που χωρίζουν προτού τα παιδιά τους γίνουν έξι ετών θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τον εν λόγω κίνδυνο, ο οποίος μειώνεται αν αποφασίσουν να διακόψουν τον από κοινού βίο τους όταν τα παιδιά είναι έξι έως 10 ετών.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα παιδιά έως έξι ετών είναι πιο πιθανό να νιώθουν μοναξιά, να πέσουν θύματα εκφοβισμού στο σχολείο και να αισθάνονται μεγαλύτερη δυστυχία αν προκύψει διαζύγιο μεταξύ των γονέων τους.

Η έρευνα που έγινε με επικεφαλής τη δρα Λένα Χογού του πανεπιστημίου του Ααρχους και δημοσιεύτηκε στο βρετανικό παιδιατρικό περιοδικό «BMC Pediatrics» βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν συνολικά 219.200 παιδιά ηλικίας εννέα έως 16 ετών, από τα οποία το 31% ζούσε σε μονογονεϊκή οικογένεια διαζευγμένων.

Αναλύθηκαν τα στοιχεία των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια και διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που είχαν βιώσει χωρισμό των γονιών τους σε ηλικία δύο έως πέντε ετών ένιωθαν χειρότερα στο σχολείο σε σχέση με όσα οι γονείς τους είχαν χωρίσει όταν αυτά ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία. Υπήρξε σημαντική διαφοροποίηση στα ποσοστά του συνόλου των ερωτηθέντων όταν συγκρίνονταν αποκλειστικά με όσα δήλωσαν τα παιδιά των χωρισμένων γονέων. Συνολικά μόνο ένα στα 20 παιδιά ένιωθε μοναξιά ή είχε πέσει θύμα εκφοβισμού ή είχε προβλήματα στο σχολείο.

Ωστόσο, αυτό το 5% αυξήθηκε σε 41% όταν απομονώθηκαν οι απαντήσεις των παιδιών χωρισμένων οικογενειών. Στην ηλικιακή ομάδα των κάτω των έξι ετών το ποσοστό αυτό έγινε ακόμη υψηλότερο. Έφτασε το 55%, έναντι 36% των παιδιών που ο χωρισμός είχε προκύψει όταν ήταν έξι έως 10 ετών.

Το ποσοστό έπεσε στο 30% όταν εξετάστηκαν ξεχωριστά οι απαντήσεις των παιδιών που οι γονείς τους χώρισαν ενώ αυτά ήταν πάνω από 11 ετών. Τα παιδιά που ζούσαν με πατριό ή μητριά είχαν ακόμη χειρότερη ψυχολογία.

Δείτε επίσης: Με τεστ αίματος θα γίνεται έγκαιρη διάγνωση σοβαρών ασθενειών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This