Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Να τηρείται σταθερή η τιμή των 5 ευρώ για τα εμβόλια του κορωνοϊού»

Must Read

Ικανοποιημένος παρουσιάζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) μετά την νομιμοποίηση του εμβολίου του κορωνοϊού στα φαρμακεία, και την σταθεροποίηση της τιμής.

Όπως έγινε γνωστό, με την ψήφιση του νόμου σχετικά με τη «Διενέργεια εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τους φαρμακοποιούς» ορίζεται σταθερή τιμή στα πέντε ευρώ πλέον ΦΠΑ. Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται για πρώτη φορά η αποζημίωση των φαρμακείων για την εμβολιαστική πράξη. «Η σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή των 5 Ευρώ+φπα, δεν επιτρέπει πλέον να παρουσιαστούν φαινόμενα ευτελισμού της αποτίμησης της διαδικασίας της διενέργειας του εμβολιασμού, όπως παρουσιάστηκαν με την διενέργεια των rapid tests», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Ο εμβολιασμός πολιτών έναντι του κορωνοϊού αφορά σε αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εποχιακού εμβολιασμού και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στους πολίτες. «Η καθολική συμμετοχή των φαρμακοποιών, η πιστή τήρηση της διαδικασίας, η προσήλωση στην επιστημονικότητα, η διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης που ακολουθήσαμε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο φαρμακοποιό, η συμμετοχή μας σε καμπάνιες ενημέρωσης, αποτέλεσαν τα εργαλεία για τις διεκδικήσεις μας αλλά και τις προϋποθέσεις για αντίστοιχες νομοθετήσεις στο μέλλον», καταλήγουν οι φαρμακοποιοί στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This