Ο «ύπουλος» καρκίνος του πνεύμονα

Must Read

Ο καρκίνος του πνεύμονα, μια από τις πιο συχνές μορφές της νόσου και πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο, ενδέχεται να μην εμφανίσει συμπτώματα παρά μόνο σε προχωρημένο στάδιο.

Η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να συμβάλει καίρια στην καλύτερη αντιμετώπισή του και στην επιβίωση των ασθενών. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, τα νέα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα το 2018 ανέρχονται σε 9.964 (15% επί του συνόλου των τύπων καρκίνου), ενώ αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο.

Τα συμπτώματα

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι με καρκίνο του πνεύμονα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ώσπου η νόσος να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Επομένως, η ένταξη της πρώιμης διάγνωσης στον συνολικό σχεδιασμό της Πολιτείας στη μάχη κατά του καρκίνου κρίνεται καθοριστικής σημασίας.

Αντίστοιχα, δράσεις που ευαισθητοποιούν το ευρύ κοινό γύρω από το θέμα είναι επίσης αναγκαίες και στο πνεύμα αυτό εντάσσεται η υλοποίηση της εκστρατείας «Μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι καπνιστής;» (www.karkinos-pnevmona.gr) που είναι ήδη σε εξέλιξη, με αφορμή την καθιέρωση του Νοεμβρίου ως «Μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα».

Δείτε επίσης: Υπερκαταναλώνουμε «γλυκό» δηλητήριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This