Θ. Βασιλακόπουλος για αφρικανική σκόνη: «Προσοχή για ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα»

Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τις ευπαθείς ομάδες

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στη χώρα, άλλά και η άνοδος του υδραργύρου, συνθέτοντας ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως εξήγησε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, το φαινόμενο που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις περισσότερες περιοχές ανά την επικράτεια, προκαλεί προβλήματα σε όσους πάσχουν από κάποιο αναπνευστικό νόσημα.

«Η εισπνοή της αφρικανικής σκόνης προκαλεί μια πολύ μικρή φλεγμονή στους αεραγωγούς λόγω των επικαθίσεων των σωματιδίων στο βλεννογόνο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε εκείνους που ήδη πάσχουν από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε και συνέχισε:

«Σε αυτούς που πάσχουν από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού, η φλεγμονή που συμβαίνει, οδηγεί σε συμπτώματα τα οποία είναι βήχας, δύσπνοια, απόχρεμψη, φτέρνισμα, μπούκωμα και πρήξιμο στο στήθος».

«Θα πρέπει άμεσα να πάει στον πνευμονολόγο και να λάβει την κατάλληλη αγωγή»

Ο καθηγητής συνέστησε οι άνθρωποι αυτοί να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας τις ημέρες αυτές και να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους για το αν πρέπει να τροποποιήσουν την αγωγή που λαμβάνουν.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος, έκανε σαφές πως στην περίπτωση που κάποιος αυτές τις ημέρες αναπτύξει συμπτώματα το πιθανότερο είναι να υποβόσκει κάποιο νόσημα και θα πρέπει άμεσα να πάει στον πνευμονολόγο, να διαγνωστεί και να λάβει την κατάλληλη αγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτος ο κουραμπιες δεν ειναι πλαστικος; Γιατι μιλαει για τους πνευμονες;; ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΑ ΖΕΝΕΚΑ ΓΕΛΟΙΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This