Προσοχή στα «μαϊμού» ινστιτούτα αισθητικής! Μια μικροεπέμβαση μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο

Must Read

«Ζούγκλα» κυριαρχεί στην αγορά των αισθητικών επεμβάσεων στην Ελλάδα, όπου το παζλ συνθέτουν «μαϊμού» ινστιτούτα αισθητικής χωρίς άδεια λειτουργίας, botox σε κομμωτήρια, αλλοδαπές από χώρες της ανατολικής Ευρώπης που κάνουν μανικιούρ – πεντικιούρ, τσαρλατάνοι και άλλοι επιτήδειοι που δηλώνουν ειδικοί, αλλά και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που κάνουν αισθητικές επεμβάσεις, όπως υαλουρονικό οξύ σε πρόσωπο και δέρμα ανυποψίαστων γυναικών και ανδρών.

Τη ζοφερή εικόνα περιέγραψαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, με αφορμή το 3ο πανελλαδικό συνέδριο Δερματοχειρουργικής που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινάνε οι άνδρες το τεστ PSA για τον καρκίνο του προστάτη

«Οι αισθητικές επεμβάσεις όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ, όταν δεν πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένους δερματολόγους, έχουν επικίνδυνες επιπλοκές με συνέπεια δεκάδες άνθρωποι να καταλήγουν στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία περιπτώσεις που άνθρωποι έχουν τυφλωθεί από το botox, έχουν πάθει εγκεφαλικό ή έχουν μολυνθεί με φυματίωση επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες αντισηψίας, ενώ πολλοί έχουν πεθάνει από θρόμβωση εξαιτίας του botox» κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Τηλέμαχος Ανθόπουλος.

Χωρίς άδεια λειτουργούν καταστήματα

Δυστυχώς, η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών έχει γιγαντώσει το πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Ανθόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος έχει καταγγείλει από τον περασμένο Μάιο ένα κατάστημα περιποίησης ονύχων χωρίς άδεια λειτουργίας, που βρίσκεται απέναντι από το ιατρείο του και κάνει botox! «Ακόμα είναι ανοιχτό γιατί δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες» είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα διογκώνεται και με τα μη πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου. «Μερικοί γιατροί έχουν ξεχάσει και τη δεοντολογία» τόνισε ο κ. Ανθόπουλος, αναφέροντας ότι θεραπεία ακμής στην πλάτη εφήβου που στοιχίζει γύρω στα 60 ευρώ κόστισε… 4.500 ευρώ!

Επίσης, αναφέρθηκε και σε περιστατικά «εκπαίδευσης» από εταιρίες για να προωθούν τα προϊόντα τους. Όσον αφορά τους πολίτες, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Ανθόπουλο, να ενημερώνονται για τις αισθητικές επεμβάσεις και να επιλέγουν πιστοποιημένα ιατρεία εκπαιδευμένων δερματολόγων.

«Η αισθητική δερματολογία δεν είναι βελάκια» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, τονίζοντας ότι το δέρμα είναι όργανο και ο δερματολόγος γνωρίζει πώς θα το αντιμετωπίσει.

Στο συνέδριο Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα αναφερθούν στις νεότερες θεραπευτικές τεχνικές, όπως τα ενέσιμα νήματα και οι ήπιες επεμβατικές και χειρουργικές τεχνικές στο πρόσωπο, που χρήζουν τοπικής αναισθησίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This