Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

«Καρπεροί» άνδρες με συμπληρώματα ιχθυελαίων

Χαράς ευαγγέλια για όσους άνδρες θέλουν να γίνουν μπαμπάδες, καθώς νέα επιστημονική έρευνα από τη Δανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα ιχθυελαίων με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν μεγαλύτερη ποσότητα και ποιότητα σπέρματος, γεγονός που βοηθά στη γονιμότητά τους.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες που είχαν δώσει παρόμοιες ενδείξεις. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Ιατρικής Τίνα Κολντ Γιένσεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open («Journal of American Medical Association»), ανέλυσαν στοιχεία από 1.679 νέους άνδρες, εκ των οποίων 98 λάμβαναν συμπληρώματα ιχθυελαίων επί τρεις μήνες, ενώ 53 για πάνω από έξι μήνες.

Έξτρα ωμέγα-3

Οι Δανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες λάμβαναν τα συμπληρώματα ιχθυελαίων επί τρεις μήνες είχαν όγκο σπέρματος και αριθμό σπερματοζωαρίων έως ένα τρίτο μεγαλύτερο σε σχέση με όσους δεν έπαιρναν έξτρα ωμέγα-3, ενώ όσοι τα έπαιρναν περισσότερο από ένα εξάμηνο είχαν όγκο σπέρματος σχεδόν κατά τα δύο τρίτα μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες που μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από τα ωμέγα-3 είναι εκείνοι με υπογονιμότητα λόγω της κακής ποιότητας σπέρματος.

Δείτε επίσης: «Καθυστερεί» τα γηρατειά το άπαχο γάλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ