«Καρπεροί» άνδρες με συμπληρώματα ιχθυελαίων

Must Read

Χαράς ευαγγέλια για όσους άνδρες θέλουν να γίνουν μπαμπάδες, καθώς νέα επιστημονική έρευνα από τη Δανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα ιχθυελαίων με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν μεγαλύτερη ποσότητα και ποιότητα σπέρματος, γεγονός που βοηθά στη γονιμότητά τους.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες που είχαν δώσει παρόμοιες ενδείξεις. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Ιατρικής Τίνα Κολντ Γιένσεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open («Journal of American Medical Association»), ανέλυσαν στοιχεία από 1.679 νέους άνδρες, εκ των οποίων 98 λάμβαναν συμπληρώματα ιχθυελαίων επί τρεις μήνες, ενώ 53 για πάνω από έξι μήνες.

Έξτρα ωμέγα-3

Οι Δανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες λάμβαναν τα συμπληρώματα ιχθυελαίων επί τρεις μήνες είχαν όγκο σπέρματος και αριθμό σπερματοζωαρίων έως ένα τρίτο μεγαλύτερο σε σχέση με όσους δεν έπαιρναν έξτρα ωμέγα-3, ενώ όσοι τα έπαιρναν περισσότερο από ένα εξάμηνο είχαν όγκο σπέρματος σχεδόν κατά τα δύο τρίτα μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες που μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από τα ωμέγα-3 είναι εκείνοι με υπογονιμότητα λόγω της κακής ποιότητας σπέρματος.

Δείτε επίσης: «Καθυστερεί» τα γηρατειά το άπαχο γάλα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This