«Καθυστερεί» τα γηρατειά το άπαχο γάλα

Must Read

Όσοι πίνουν άπαχο γάλα αντί για πλήρες γερνούν με πιο αργό ρυθμό, υποστηρίζουν ερευνητές του αμερικανικού Brigham Young University. Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο «Oxidative Medicine and Cellular Longevity» εξηγούν ότι όσο πιο λίγα λιπαρά έχει το γάλα τόσο πιο μεγάλα είναι τα τελομερή των χρωμοσωμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι το DNA και κατά συνέπεια ο οργανισμός διατηρείται πιο νέος.

Τα τελομερή είναι τα τμήματα που βρίσκονται στις άκρες των χρωμοσωμάτων, το μήκος των οποίων μειώνεται όσο γερνά κανείς. Όσο μεγαλύτερη είναι η μείωση του μήκους τους τόσο πιο γερασμένος είναι ο οργανισμός.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Larry Tucker, μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 6.000 εθελοντών, καταγράφοντας ποιον τύπο γάλακτος έπιναν, και στη συνέχεια μέτρησε το μήκος των τελομερών στα χρωμοσώματα των κυττάρων τους.

Διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν πλήρες γάλα είχαν μικρότερα τελομερή σε σχέση με εκείνους που έπιναν πλήρως άπαχο γάλα. Υπολόγισαν, δε, ότι για κάθε 1% μείωσης των λιπαρών στο γάλα το DNA γερνούσε κατά τέσσερα χρόνια ή περισσότερο.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έπιναν άπαχο γάλα θα παρέμεναν πιο νέοι για περισσότερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με όσους κατανάλωναν πλήρες γάλα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα λιπαρά του γάλακτος θέτουν τα κύτταρα υπό πίεση και καταστρέφουν το DNA τους.

Δείτε επίσης: Καρκίνος από χημικά στο νερό της βρύσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This