Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ακόμα και τύφλωση προκαλεί η χρήση των κινητών!

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει για τους περισσότερους από εμάς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εκτός από την προφανή χρήση του, να συνομιλούμε δηλαδή με τους άλλους, αποτελεί έναν μίνι υπολογιστή, μέσω του οποίου ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες κ.λπ.

Η άμετρη χρήση του κινητού ωστόσο αλλά και του τάμπλετ εγκυμονεί κινδύνους για την όραση, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη βραδινή χρήση του, καθώς, όπως έδειξε νέα έρευνα, γυναίκες που είχαν τη συνήθεια να κοιτάζουν το κινητό τους τηλέφωνο στο σκοτάδι είχαν επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσωρινής απώλειας όρασης έως και 15 λεπτά το βράδυ ή το πρωί.

Παροδική τύφλωση

Συγκεκριμένα, όλες οι γυναίκες στην έρευνα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, μια και κοιτούσαν την οθόνη του κινητού με το ένα μάτι, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ανομοιομορφία στην προσαρμογή των οφθαλμών, αφού το ένα μάτι προσαρμοζόταν στο φως και το άλλο στο σκοτάδι.

Πάντως, οι ερευνητές είναι καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας ότι, παρά την παροδική τύφλωση, δεν έχει προκληθεί κάποια μόνιμη βλάβη στα μάτια. Το έντονο φως εμποδίζει τον εγκέφαλο να παραγάγει μελατονίνη, ουσία που είναι απαραίτητη για να μας πάρει ο ύπνος.

Δείτε επίσης: Νέα μέθοδος μαγνητικής απεικόνισης ανά ζεύγη για ασθενείς που αισθάνονται μοναξιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ