Η νόσος του Πάρκινσον «χτυπά» και τα έμβρυα

Must Read

Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να ξεκινάει ακόμη και πριν από τη γέννηση σε κάποιες περιπτώσεις, όπως υποστηρίζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ. Ερευνητική ομάδα της Καλιφόρνιας ανακάλυψε ότι συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών κατά τη γέννησή τους παρουσίαζε ήδη αλλοιώσεις των εγκεφαλικών κυττάρων, που συνδέονται με το Πάρκινσον.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι το 90% των ασθενών με Πάρκινσον αφορά άτομα που είναι μεγαλύτερα των 60 ετών. Ωστόσο, στο 10% των περιστατικών η νόσος εμφανίζεται σε άτομα 21-50 ετών.

Μελέτη σε εθελοντές

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε εθελοντές αυτής της κατηγορίας ασθενών, λαμβάνοντας κύτταρα από το αίμα τους. Στη συνέχεια διαμόρφωσε στο εργαστήριο τέτοιες συνθήκες ώστε τα κύτταρα αυτά να έχουν αντίστροφη εξέλιξη και να μετατραπούν σε βλαστοκύτταρα, όπως του εμβρύου.

Τα συγκεκριμένα βλαστοκύτταρα «καθοδηγήθηκαν» ώστε να εξελιχθούν σε εγκεφαλικά κύτταρα, σαν αυτά που θα υπήρχαν στον εγκέφαλο ενός μωρού λίγο πριν από τη γέννησή του. Πρόκειται για τα εγκεφαλικά κύτταρα παραγωγής ντοπαμίνης.

Αναλύοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα ντοπαμίνης που δημιούργησαν, παρατήρησαν ότι στο εσωτερικό τους είχε ήδη αρχίσει να συσσωρεύεται άλφα-συνουκλεΐνη, πρωτεΐνη που συνδέεται με την εμφάνιση του Πάρκινσον, καθώς δεν λειτουργούσε σωστά ο κυτταρικός μηχανισμός για τη διάσπασή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This