Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Καρκίνος του πνεύμονα χωρίς κάπνισμα!

Το ανοσοποιητικό σύστημα που δεν λειτουργεί φυσιολογικά μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο του πνεύμονα σε ασθενείς που δεν καπνίζουν, αναφέρει νέα έρευνα.
Η Ρέιτζιν Χανγκ δήλωσε ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα βοηθά να διατηρηθεί η φλεγμονή υπό έλεγχο, ενώ η χρόνια φλεγμονή είναι γνωστό πως προάγει τον καρκίνο. Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχουσα δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει στον καρκίνο του πνεύμονα – σαν να πέφτει μια ασπίδα.

Aπόφραξη των αεραγωγών

Οι ερευνητές εξέτασαν γονίδια 80.000 ανθρώπων για να διαπιστώσουν αν παθήσεις εκτός αυτών που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των πνευμόνων μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στον πνεύμονα. Περίπου το 70% των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα έχει επίσης υπάρχουσα ΧΑΠ ή απόφραξη των αεραγωγών. Ο καρκίνος του πνεύμονα πηγαίνει πέρα από ό,τι μπορεί να εξηγηθεί με το κάπνισμα. Τα ευρήματα δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την αιτία που εμφανίζεται σε μη καπνιστές και αναδεικνύουν τη σημασία της ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα ευρήματα μας δίνουν έναν μεγαλύτερο δείκτη αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που θα πρέπει να εξετάζονται εξηγούν οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο «Nature Communications».

Δείτε επίσης: Εμβόλιο σωτηρίας! Μπορεί να εξαφανίσει πλήρως τον καρκίνο της μήτρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ