Καρκίνος του πνεύμονα χωρίς κάπνισμα!

Must Read

Το ανοσοποιητικό σύστημα που δεν λειτουργεί φυσιολογικά μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο του πνεύμονα σε ασθενείς που δεν καπνίζουν, αναφέρει νέα έρευνα.
Η Ρέιτζιν Χανγκ δήλωσε ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα βοηθά να διατηρηθεί η φλεγμονή υπό έλεγχο, ενώ η χρόνια φλεγμονή είναι γνωστό πως προάγει τον καρκίνο. Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχουσα δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει στον καρκίνο του πνεύμονα – σαν να πέφτει μια ασπίδα.

Aπόφραξη των αεραγωγών

Οι ερευνητές εξέτασαν γονίδια 80.000 ανθρώπων για να διαπιστώσουν αν παθήσεις εκτός αυτών που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των πνευμόνων μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στον πνεύμονα. Περίπου το 70% των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα έχει επίσης υπάρχουσα ΧΑΠ ή απόφραξη των αεραγωγών. Ο καρκίνος του πνεύμονα πηγαίνει πέρα από ό,τι μπορεί να εξηγηθεί με το κάπνισμα. Τα ευρήματα δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την αιτία που εμφανίζεται σε μη καπνιστές και αναδεικνύουν τη σημασία της ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα ευρήματα μας δίνουν έναν μεγαλύτερο δείκτη αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που θα πρέπει να εξετάζονται εξηγούν οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο «Nature Communications».

Δείτε επίσης: Εμβόλιο σωτηρίας! Μπορεί να εξαφανίσει πλήρως τον καρκίνο της μήτρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This