Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση κόκκινου κρασιού με μια σειρά ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία. Είναι ήδη γνωστό ότι το κρασί συμβάλλει στη διατήρηση της HDL (καλής) χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που ωφελεί την καρδιά.
Επιπλέον, οι οξειδωτικές βλάβες και η κακή χοληστερόλη μπορούν να μειωθούν κατά 50% απλώς πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, σύμφωνα με τη «Medical Daily». Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από καρδιακή νόσο ή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μπορούν να ωφεληθούν από το κόκκινο κρασί.
Δείτε επίσης: Από τον καπνό στον… ατμό