Τεχνητή νοημοσύνη κατά κατάθλιψης

Must Read

Η τεχνητή νοημοσύνη, παρότι έχει φανατικούς πολεμίους, πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων, εάν δεν γίνει, φυσικά, αλόγιστη χρήση, με στόχο την εκμετάλλευση και το κέρδος.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το νέο, έξυπνο σύστημα που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ από επιστήμονες, με βάση το οποίο αποδεικνύεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παίξει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία ακόμα και της κατάθλιψης.

Το νέο αυτό «έξυπνο» σύστημα είναι το πρώτο στον κόσμο και πρώτη φορά είναι δυνατόν να προβλεφθεί με μεγάλη ακρίβεια εάν ένας ασθενής θα μπορέσει τελικά να ανταποκριθεί στη χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ή όχι.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το σύστημα δείχνει πως θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες μορφές θεραπείας, όπως για παράδειγμα η ψυχοθεραπεία, στην περίπτωση που τα φάρμακα δεν μπορούν να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο υπολογιστής μέσω του οποίου λειτουργεί αυτό το νέο σύστημα έχει τον κατάλληλο αλγόριθμο, με τον οποίο αναλύει σε βάθος τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και τα εγκεφαλογραφήματα σε έναν άνθρωπο που έχει κατάθλιψη.

Παρενέργειες

Στη συνέχεια εξετάζει τα κύματα άλφα, οπότε μπορεί με ακρίβεια να δώσει αποτέλεσμα για την πορεία της φαρμακευτικής αγωγής με τη χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολλοί οι ασθενείς με κατάθλιψη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, διότι είτε δεν ανταποκρίνεται ο οργανισμός είτε οι παρενέργειες σε πολλές περιπτώσεις επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημά τους. Μόνο περίπου το ένα τρίτο των ασθενών (γύρω στο 30%) αντιδρά θετικά στο πρώτο αντικαταθλιπτικό φάρμακο και εμφανίζει σχετικά γρήγορα υποχώρηση των συμπτωμάτων του.

Επίσης, πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής ώσπου να επιδράσουν στον οργανισμό, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τους δύο μήνες. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι με κατάθλιψη που χρειάζεται να περιμένουν χρόνια έως ότου βρουν το φάρμακο που είναι κατάλληλο για την περίπτωσή τους.

Δείτε επίσης: «Ναι» στον πρωινό καφέ λένε οι επιστήμονες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This