Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Νέα βαλβίδα καρδιάς για κάθε ηλικία!

Επανάσταση φέρνει αυτό που κατάφεραν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν μια νέου τύπου τεχνητή βαλβίδα καρδιάς. Το καινοτόμο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι η νέα τεχνητή βαλβίδα καρδιάς προσαρμόζεται στο μέγεθος κι έτσι, για παράδειγμα, εάν τοποθετηθεί σε ένα παιδί, όσο μεγαλώνει εκείνο μεγαλώνει και η βαλβίδα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι πάνω από 330.000 παιδιά γεννιούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο με πρόβλημα στη βαλβίδα της καρδιάς, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό το επιστημονικό κατόρθωμα θα δώσει ανάσα μεγάλη. Επίσης είναι εκατομμύρια τα παιδιά αλλά και οι ενήλικοι που χρειάζονται αλλαγή βαλβίδας, λόγω καρδιοπαθειών που αναπτύσσουν.

Αντικατάσταση

Έως τώρα οι βαλβίδες που τοποθετούνταν είχαν συγκεκριμένο μέγεθος για τα παιδιά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει ο ασθενής να ακολουθεί στην πορεία της ζωής του διαδοχικές επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση της βαλβίδας. Για να συνειδητοποιήσει κανείς το επώδυνο και το επικίνδυνο αυτής της ιστορίας αρκεί να γνωρίζει πως αν μια βαλβίδα τοποθετηθεί σε ένα παιδί στην ηλικία των δύο ετών, τότε θα χρειαστεί έως και πέντε χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να ενηλικιωθεί.
Η νέα βαλβίδα έχει ήδη δοκιμαστεί μέχρι στιγμής σε μεγάλα ζώα και λειτούργησε σωστά, χωρίς κανένα πρόβλημα, έως δέκα εβδομάδες, ενώ η δοκιμή στον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ