Σάββατο 19/6/2021

Η παχυσαρκία απειλεί όσες γυναίκες δεν κοιμούνται καλά

Οι γυναίκες που δεν κοιμούνται καλά ή εμφανίζουν συμπτώματα αϋπνίας έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τον ύπνο γυναικών, ηλικίας από 20 έως και 76 ετών, και διαπίστωσαν ότι εκείνες που χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Εκείνες, πάλι, που ξυπνούσαν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας ή εμφάνιζαν συμπτώματα αϋπνίας έτειναν να καταναλώνουν πιο θερμιδικές τροφές. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η αϋπνία είτε ενεργοποιεί την πείνα είτε καταστέλλει τα σήματα που ειδοποιούν τον εγκέφαλο ότι το στομάχι είναι γεμάτο.

Θερμιδικά γεύματα

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι όσοι δεν κοιμούνται καλά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. Αν, δηλαδή, οι γυναίκες έχουν κακή ποιότητα ύπνου και ως αποτέλεσμα τρώνε περισσότερο και πιο θερμιδικά γεύματα, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές του Columbia επιδίωξαν να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γυναικών, εξετάζοντας τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την ποιότητα του ύπνου.

Εξέτασαν ειδικά γυναίκες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι έχουν περισσότερες δυσκολίες στον ύπνο «εξαιτίας των εμμηνοπαυσιακών ορμονών».

Δείτε επίσης: SOS από Έλληνες επιστήμονες για το «σύνδρομο του απατεώνα»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ