Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Δώστε αίμα! Κινδυνεύει η επάρκεια της χώρας»

Must Read

Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, ομάδες και συλλόγους αιμοδοτών απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η επάρκεια της χώρας σε αίμα.

Με αφορμή το γεγονός ότι η ροή των αιμοδοτών προς τα νοσοκομεία έχει μειωθεί δραματικά τόσο στην Κίνα όσο και στην Ιταλία, αυτό έχει θορυβήσει και τις ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες, που προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Το ΕΚΕΑ καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη. Επίσης, καλεί τις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας, τους συλλόγους και τις ομάδες εθελοντών αιμοδοτών να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, όπως συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο φόβος

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας χαρακτηρίζει, ωστόσο, δικαιολογημένο τον φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που γίνεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς Υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας. Ωστόσο, η οδηγία αυτή έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Παρά την ταχεία εξάπλωση του ιού, πάντως, τα περισσότερα περιστατικά παραμένουν ασυμπτωματικά και η νόσος έχει χαμηλή θνητότητα, που φτάνει το 2% μεταξύ των νοσούντων, όπως επισημαίνει το ΕΚΕΑ.

Δείτε επίσης: Ερευνητής Χρήστος Κυρατσούς: «Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This