Σχεδόν απίθανο να μολυνθεί το έμβρυο από κορωνοϊό!

Must Read

Το στρες της αναμονής ενός νέου μωρού αποδεικνύεται αβάσταχτο εν μέσω πανδημίας. Γι’ αυτό ειδικοί σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους για να καθησυχάσουν τις μέλλουσες μητέρες. Αν και ο ιός είναι νέος, οι ειδικοί τονίζουν ότι η πιθανότητα να περάσει από τη μητέρα στο αγέννητο παιδί είναι εξαιρετικά σπάνια.

Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «Jama Pediatrics», έδειξε ότι μόλις τρία από τα 33 παιδιά που γεννήθηκαν από μολυσμένες μητέρες βρέθηκαν θετικά στον ιό. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η μόλυνση να συνέβη στη μήτρα, αλλά είναι πιο πιθανό να επήλθε αμέσως μετά τον τοκετό. Επίσης, ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του θηλασμού, ενώ ακόμα και τα νεογέννητα που είναι μολυσμένα δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά.

Συμπεράσματα

Ακόμα πιο ενθαρρυντικά είναι τα συμπεράσματα άλλων κινεζικών ερευνών, που έδειξαν ότι έξι νεογνά που ήρθαν στον κόσμο από μητέρες με κορωνοϊό δεν κόλλησαν μεν τον ιό, αλλά είχαν αντισώματα απέναντί του! Ωστόσο, οι ειδικοί σπεύδουν να τονίσουν πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτά τα αντισώματα παρέχουν μακροχρόνια ανοσία στα παιδιά στον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά την ευαισθησία μιας εγκύου απέναντι στον ιό, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι εγκυμονούσες είναι πιο πιθανό να κολλήσουν ιό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις οδηγίες όλων των χωρών, οι έγκυοι θα πρέπει να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου – ειδικά όσες είναι στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This