Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Σχεδόν απίθανο να μολυνθεί το έμβρυο από κορωνοϊό!

Το στρες της αναμονής ενός νέου μωρού αποδεικνύεται αβάσταχτο εν μέσω πανδημίας. Γι’ αυτό ειδικοί σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους για να καθησυχάσουν τις μέλλουσες μητέρες. Αν και ο ιός είναι νέος, οι ειδικοί τονίζουν ότι η πιθανότητα να περάσει από τη μητέρα στο αγέννητο παιδί είναι εξαιρετικά σπάνια.

Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «Jama Pediatrics», έδειξε ότι μόλις τρία από τα 33 παιδιά που γεννήθηκαν από μολυσμένες μητέρες βρέθηκαν θετικά στον ιό. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η μόλυνση να συνέβη στη μήτρα, αλλά είναι πιο πιθανό να επήλθε αμέσως μετά τον τοκετό. Επίσης, ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του θηλασμού, ενώ ακόμα και τα νεογέννητα που είναι μολυσμένα δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά.

Συμπεράσματα

Ακόμα πιο ενθαρρυντικά είναι τα συμπεράσματα άλλων κινεζικών ερευνών, που έδειξαν ότι έξι νεογνά που ήρθαν στον κόσμο από μητέρες με κορωνοϊό δεν κόλλησαν μεν τον ιό, αλλά είχαν αντισώματα απέναντί του! Ωστόσο, οι ειδικοί σπεύδουν να τονίσουν πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτά τα αντισώματα παρέχουν μακροχρόνια ανοσία στα παιδιά στον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά την ευαισθησία μιας εγκύου απέναντι στον ιό, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι εγκυμονούσες είναι πιο πιθανό να κολλήσουν ιό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις οδηγίες όλων των χωρών, οι έγκυοι θα πρέπει να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου – ειδικά όσες είναι στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ