Οι καπνιστές προσβάλλονται από τον κορωνοϊό 14 φορές πιο σοβαρά

Must Read

Έκκληση στους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα κάνουν ειδικοί από τον χώρο της υγείας, καθώς είναι 14 φορές πιο εύκολο να προσβληθούν από κορωνοϊό και πιο πιθανό να νοσήσουν βαριά.

Όλα τα στοιχεία από τις πρώτες έρευνες σε ασθενείς με Covid-19 στην Κίνα και αλλού υποδεικνύουν πως οι καπνιστές προσβάλλονται από τον νέο κορωνοϊό πιο σοβαρά και υποφέρουν από πολύ βαρύτερες επιπλοκές, ιδίως στην αναπνοή, ενώ μια μικρή αλλά σημαντική έρευνα από την Κίνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καπνιστές με Covid-19 έχουν δεκατετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στο «Chinese Medical Journal», παρακολούθησε τους παράγοντες που οδηγούν στην εξέλιξη του Covid-19 σε πνευμονία, σε τρία νοσοκομεία της Ουχάν. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το «ιστορικό καπνίσματος» ήταν μεταξύ των παραγόντων αυτών, ενώ η ηλικία, η μέγιστη θερμοκρασία σώματος κατά την εισαγωγή και η αναπνευστική ανεπάρκεια συμπλήρωναν τη λίστα.

Ο ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών έχουν προειδοποιήσει εξίσου για τον αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοϊό που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα, ενώ χθες έκκληση στους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα έκανε και ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας. Όπως εξήγησαν οι Βρετανοί επιστήμονες, η επαναλαμβανόμενη κίνηση του χεριού προς το στόμα, που κάνουν οι καπνιστές, διευκολύνει την είσοδο του ιού στον οργανισμό τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This