Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι καπνιστές προσβάλλονται από τον κορωνοϊό 14 φορές πιο σοβαρά

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έκκληση στους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα κάνουν ειδικοί από τον χώρο της υγείας, καθώς είναι 14 φορές πιο εύκολο να προσβληθούν από κορωνοϊό και πιο πιθανό να νοσήσουν βαριά.

Όλα τα στοιχεία από τις πρώτες έρευνες σε ασθενείς με Covid-19 στην Κίνα και αλλού υποδεικνύουν πως οι καπνιστές προσβάλλονται από τον νέο κορωνοϊό πιο σοβαρά και υποφέρουν από πολύ βαρύτερες επιπλοκές, ιδίως στην αναπνοή, ενώ μια μικρή αλλά σημαντική έρευνα από την Κίνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καπνιστές με Covid-19 έχουν δεκατετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στο «Chinese Medical Journal», παρακολούθησε τους παράγοντες που οδηγούν στην εξέλιξη του Covid-19 σε πνευμονία, σε τρία νοσοκομεία της Ουχάν. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το «ιστορικό καπνίσματος» ήταν μεταξύ των παραγόντων αυτών, ενώ η ηλικία, η μέγιστη θερμοκρασία σώματος κατά την εισαγωγή και η αναπνευστική ανεπάρκεια συμπλήρωναν τη λίστα.

Ο ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών έχουν προειδοποιήσει εξίσου για τον αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοϊό που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα, ενώ χθες έκκληση στους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα έκανε και ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας. Όπως εξήγησαν οι Βρετανοί επιστήμονες, η επαναλαμβανόμενη κίνηση του χεριού προς το στόμα, που κάνουν οι καπνιστές, διευκολύνει την είσοδο του ιού στον οργανισμό τους.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ